Hírek

2013.04.04. 17:03

Rezsi: csökkenő politika?

Dunaújváros - Az úgynevezett rezsicsökkentés csak arra jó, hogy elfedje a gazdasági, megélhetési bajokat. A PM és az Együtt harminc százalékos csökkentést vezetne be!

Pekarek János

Dunaújvárosban is megkezdődött a kormánypártok aláírásgyűjtése a rezsicsökkentés mellett: ám ez álságos dolog! - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Szabó Zsolt független önkormányzati képviselő, a Párbeszéd Magyarországért Párt tagja.

Megjegyezte, hogy miközben a kormány tíz százalékkal csökkentette idén a rezsiket, addig 2010-től ezek értéke tizenhat százalékkal emelkedett. Közben az adóemelések és új adók, az áfa miatt befagyott a gazdaság, egyre több az éhező, éhbérért dolgozó  ember, így a rezsicsökkentés valójában átverés.

A Párbeszéd Magyarországért az Együtt 2014 mozgalommal együtt 30 százalékkal csökkentené a rezsit, úgy, hogy munkahelyeket is teremtene és növelné az ingatlanok értékét: mégpedig a lakóházak szigetelésével, ablakcseréjével, elsősorban a társasházi lakásokkal kezdve, s a lakók önrésze nélkül - mondta Szabó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!