Hírek

2013.09.26. 19:35

Rezsicsökkentés és más intézkedések

A kormányzó párt találkozóra invitálta a városházára csütörtök délután azokat, akik a rezsicsökkentést aláírásukkal támogatták.

Körmendi Erzsébet

A városban és a környező településeken 17 ezren támogatták a rezsicsökkentést. A miértek között Cserna Gábor polgármester elmondta a rendezvény előtti sajtótájékoztatón, hogy bukott gazdaságpolitikájú kormánytól vették át az irányítást, a rezsi az egekben volt, a bérek reálértéke csökkent, a nemzeti vagyont - esetünkben a vasműt - elkótyavetyélték -, megduplázták az államadósságot, kiszolgáltatták az országot az IMF-nek. Hozzátette: 2010 óta a polgárok igényei szerint fordítottak az irányon, ezáltal a bérek reálértéke nőtt, az IMF-hitelt visszafizették az utolsó fillérig, és új elemként bevezették a rezsicsökkentést.

Dr. Galambos Dénes, Cserna Gábor és Bánki Erik a tájékoztatón (Fotó: Ónodi Zoltán)

Bánki Erik Európa Parlamenti képviselő az utóbbiról elmondta, hogy 260-270 milliárd forintot hagynak a polgároknál a közszolgáltatási díjak mérséklésével, és a további intézkedésekkel együtt 660 milliárd forintot hagy a magyar kormány a családoknál. A képviselő egyebek mellett a családbartát adózással, a kiskeresetűek segítésével, a devizehitelesek mentőcsomagjával érvelt, eredményeket sorolva hangsúlyozta, hogy a kormány nem csak szavakkal áll az emberek mellett. Elmondta: a közszolgáltató cégek állami tulajdonba vétele is cél, a szolgáltatás javítása, a díjak alacsony szinten tartása érdekében.

Dr. Galambos Dénes kormánymegbízott pedig a médián keresztül is kérte a lakókat, keressék fel a kormányhivatal égisze alatt működő fogyasztóvédelmi felügyelőséget, ha gond van a számlával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!