Hírek

2017.03.28. 17:45

Roadshow-ra fel! - Több egyetemet is érdekel a Hasit

Dunaújváros - Road-show-ra indul a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Sikerességet Támogató Programja (Hasit) jelentették be sajtótájékoztatón kedden.

Balla Tibor

A 2016 októberében kezdődött Hasit-projekt jelenlegi fázisának egyik legfontosabb feladata, hogy a Dunaújvárosi Egyetemen kifejlesztett hallgatói sikerességet támogató program elemeit bemutassák más felsőoktatási intézményeknek is.

Dr. András István rektor, a Hasit projektvezetője elmondta, a hallgatói lemorzsolódás nemcsak Magyarországon, de nemzetközi szinten is hatalmas probléma. Konkrét példákat említett a Jekatyerinburgi és Newcastle-i Egyetemről, de a szlovén felsőoktatásból is van visszajelzése, hogy érdeklődnek a módszer iránt. Úgy tűnik, a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Sikerességet Támogató Programja a hazai felsőoktatási intézmények mellett megoldást jelenthet a külföldi egyetemek számára is.

Dr. Szabó Csilla Marianna, dr. András István és dr. Rajcsányi-Molnár Mónika a sajtótájékoztatón Fotó: Ady Géza

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes, a Hasit projektvezetője hozzátette: a kezdetben teljesen saját finanszírozású programot az illetékes minisztérium már elismeri, jelentős összeggel támogatja is. A második ütembe lépve továbbfejlesztették az interaktív AVATAR programot, szélesítették a szakmentori rendszert és harmadik alkalommal kezdődhet nyelvvizsgára felkészítő tanfolyam a hallgatók számára.

Dr. Szabó Csilla Marianna a Tanárképző Központ főigazgatója, a Hasit projektmenedzsere elmondta, a programot bemutatják a Kaposvári Egyetemen, a győri Széchenyi István Egyetemen, az ELTE Informatikai Karán, illetve a gödöllői Szent István Egyetemen. A Testnevelési Egyetem vezetői Dunaújvárosba érkeznek, hogy helyben ismerjék meg a rendszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!