Hírek

2016.11.04. 10:58

Robbanás egy családi házban, egy ember súlyos égési sérüléseket szenvedett (frissítve!)

Robbanás történt egy családi házban pénteken fél tizenkettő körül Szalkszentmártonban, a Fő utcában.

Gallai Péter

Az elsődleges, nem megerősített információk szerint a konyhában történt a detonáció, a pontos okát egyelőre keresik. A helyszínre a szalkszentmártoni önkéntes, valamint a kunszentmiklósi és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. A robbanásban súlyos égési sérüléseket szenvedett egy ember, akiért mentőhelikopter érkezett a helyszínre, jelenleg is ápolják a sérültet. A tűzoltók egy gázpalackot találtak az épületben, amit kivittek a szabadba.

 

19:44

Robbanásról szólt az a segélykérő hívás, ami a szalkszentmártoni Fő út egyik családi házához szólította a település önkéntes, a kunszentmiklósi önkormányzati és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltókat pénteken.

Az első beavatkozásokat az önkéntes tűzoltók végezték el, akik a lakóházból egy sérült férfit kihoztak, a közműveket elzárták és a belső térben keletkezett tüzet egy vízsugárral eloltották. Időközben az önkormányzati és a hivatásos tűzoltók is a helyszínre érkeztek és a további felderítést követően megállapították, hogy a házban robbanás történt, több válaszfal és a tetőszerkezet is károsodott. A mentők tájékoztatása szerint a kimentett férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel egy budapesti kórházba szállították. A tűzoltók a lakótérből és egy melléképületből egy-egy darab 11,5 kilogrammos propán-bután gázpalackot kihoztak, amelyek nem robbantak fel.

A robbanás körülményeinek felderítése érdekében az illetékes Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárást indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!