Rosszul lett egy fesztiválozó férfi pénteken a szabadstrandon a vízben

2017. július 14., 18:04 szerző: Balla Tibor fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Kiválóan teljesített az őrangyala annak a középkorú férfinek, aki rosszul lett péntek kora délután a szabadstrand vizében.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Nagyon sok mindennek együtt kellett állnia, hogy ilyen szerencsés kimenetelű legyen az eset, ahogyan pénteken. Az első és legfontosabb, hogy a legfontosabb őrangyal, Németh Claudia éppen szolgálatos vízimentő társaival beszélgetett a parton, és észrevette, hogy vízimentőkért kiált valaki. Gyorsan kapcsolt, hogy ez nem a szokásos viccelődés a „Baywatch lányokkal", hanem valódi vészhelyzet. A körülbelül hatvanméternyi távot sprintben futotta le, és a vízhez érve látta, hogy a férfi elveszítette az eszméletét. Beúszott érte, és egy strandoló segítségével kihúzták az erős testalkatú férfit a vízből. Kiabált, hogy hívják a mentőket és azonnal megkezdte az újraélesztést. Már az is nagy szerencse, hogy ott volt, mert eredetileg a velencei korzóra osztották volna be.

Németh Claudiának ez volt az első éles helyzete. Kicsit meg is ijedt, mert az újraélesztés során azt tapasztalta, hogy a férfinek nagyon alacsony a pulzusa, és nincs eszméleténél, ráadásul nem távozott szervezetéből a víz, ahogy az várható lett volna. Ennek ellenére folytatta, és amikor a víz távozott, stabil oldalfekvésbe fordította. A másik őrangyal közben gondoskodott arról, hogy a mentők a közelben legyenek, és perceken belül odaérjenek. Ők átvették a férfi ellátását, és az intenzív osztályra szállították. Claudia kiválóan vizsgázott életmentésből. A szervezők egy hétvégi bérlettel köszönték meg a segítséget.

Reszegi Imre, a mentőállomás vezetője elmondta, mivel a közelben tartózkodtak az esetkocsival, a mentőhelikoptert visszafordították. A férfit az intenzív osztályon ápolják, állapota kielégítő.

Balla Tibor

2017. július 14., 18:04 szerző: Balla Tibor fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...