Hírek

2014.02.05. 18:05

Rosti Pál nyomában

Dunaújváros - Nincsenek véletlenek. Fiatal kollégánk, Ónodi Zoltán lett a neves Rosti Pál Fotóklub ügyvezető elnöke.

Szabó Szabolcs

- A korábbi évtizedekben elismert fotómogulok tevékenykedtek a Rosti Pál Fotóklub élén. Ónodi Zoltán neve sokaknak csenghet idegenként itthon. Mivel sikerült meggyőzni a tagságot?

- A Rosti Pál Fotóklubnak otthonául szolgáló Munkásművelődési Központ arra kért minket, hogy támasszuk fel az utóbbi egy-két évben igencsak passzív közösséget. Kiváló fotósok segítségével kidolgoznunk egy koncepciót, amely alapján fel szeretnénk építeni egy új működési struktúrát. Én nagyon sokat kaptam a fotóklubtól és a legfőbb törekvésünk, hogy a következő hetekben és hónapokban minél több olyan embert csábítsunk az egyesülethez, aki minőségi szinten kíván foglalkozni a fotózással. Fontos kiemelni, hogy az elnökségben helyet kapott még, Kovács Jenő, valamint Szilárdi Zsolt, akik szintén kiváló szakemberek.

Fotó: Ady Géza

- Korábban számos vita kísérte a Rosti Pál Fotótörténeti Alapítvány sorsát. Rendeződött a helyzet?

- A klub korábbi elnöke, Feltóti Sándor kezdeményezésére állt fel az új kuratórium, amely a közelmúltban kezdte meg munkáját. A legfontosabb céljuk, hogy megőrizzék a Rosti Pál kiemelkedő munkásságának emlékét, és méltó módon képviselni a korszakalkotó fotóművész örökségét.

- Milyen konkrét tervek vannak a közeljövőt illetően?

- Szeretnénk kialakítani egy olyan klubéletet, amely minden érdeklődő számára tartogat értékeket. Elsőként említeném, hogy az analóg korszak labortevékenységét is szeretnénk megismertetni és művelni. Mindez a korosabb kollégák és az úgymond ifjú titánok számára is izgalmas közös együttműködést jelenthet. A klub otthonául szolgáló Munkásművelődési Központ arra kért minket, hogy júniusban egy, a tagság munkásságát bemutató kiállítási anyagot állítsunk össze. A következő hónapok munkája főként erre koncentrál majd. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a Rosti Pál Fotóklub minden érdeklődő számára nyitott. Várjuk az új jelentkezőket, akik csatlakozni szeretnének egy összetartó remek közösséghez. A következő foglalkozásunk február 11-én 18 órakor kezdődik az MMK 106-os termében. A legfőbb célunk egy olyan közösség működtetése, amely méltó a névadó munkásságához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!