Hírek

2014.11.27. 20:15

Rövid számvetés a baracsi tetőhelyzetről

Simon Lajos felajánlásával elérhető közelségbe kerültek a solti, bontásból származó cserepek, amelyek nagyrészt megoldják a tetőfedőanyag gondját.

A solti Hoffmann Ferenc (balra) és a szerző azokkal a cserepekkel, amiket a solti katolikusok ajánlottak fel Déneséknek

Csütörtökön kivittük Dénes Imrét arra a solti telephelyre, ahol a legalább hatezer darab cserepet tárolják, és a napokban támogatottunk barátaival, ismerőseivel együtt szállítható állapotba kötözi a raklapokon tárolt anyagot. A Török Trans pedig már felajánlotta, hogy elszállítja, sőt, ha kell, nagyvenyimi telephelyén el is tárolja a cserepeket addig, amíg nem kezdődik a beépítésük. A szállításra talán még a hétvégén sor kerülhet.

Ideje, hogy egy rövid és gyors számvetést készítsünk arról, hogyan is áll segítő akciónk!

Először is: van mintegy hétszázötvenezer forint a számlán, egyenesen Dénes Imréék háztetetőjére felajánlva, tehát más célra nem lehet használni ezt a pénzt. Készült egy szakmai felmérés a helyszínen a Grabarics Kft. jóvoltából, arról, hogy mire és hogyan lenne szükség az építkezéshez. Bírjuk a Grabarics Kft. ígéretét arra, hogy szakmai segítséget adnak a munkálatokhoz. Van több felajánlás bontásból származó cserepekre. Ezek közül csak az egyik, de a legnagyobb a solti cseréptömeg, de több dunaújvárosi felújításnál is ígértek cserepeket Dénes Imrének, hogy a nagyvenyimi Bartha Csaba saját házának bontásából származó cserepeket, amiről korábban írtunk, ne is említsük. Van felajánlásunk szállításra is.

A becslések szerint a bankszámlán összegyűlt pénzből meg lehetne vásárolni a tetőszerkezethez szükséges faanyagot is. Akkor már csak a betonkoszorú ára hiányzik... Mindenesetre most először elmondhatjuk: úgy tűnik, lesz tető Dénesék feje fölött!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!