Hírek

2015.03.16. 16:20

Rudas: Ünnepel az város egyik kiemelkedő oktatási intézménye

Dunaújváros - Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepli e napokban a Rudas középiskola. Programkavalkád.

Szabó Szabolcs

– Intézményünk jelentős állomáshoz érkezett: 40 évesek lettünk. A mélyre ható átalakulások és változások előtt álló szakképzés meghatározó szereplőjeként szeretnénk lezárni egy korszakot, és elődeink sikereiből erőt merítve nekivágni egy újabb szakasznak – fogalmazott lapunknak küldött tájékoztatójában a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium igazgatója Szemenyei István.

„Szeretlek, Rudas!" mottóval rendeztek vetélkedőt az iskola tornatermében. Képünkön Baranyai Jeniferr, Tóth Odett, Tamás Linda, Szoták Vivien, Róza Sára Viola. Fotó: Ady Géza

A Rudas fennállásának negyvenedik évét köszöntő programsorozat hétfőn reggel kezdődött az intézmény aulájában rendezett ünnepséggel. A folytatásban a tanulók a szünetekben megismerkedhettek a diákönkormányzat történetével, valamint „rudasos" tárgyak vására is várta a diákságot. Zárásként a 6. és 7. tanórában „Szeretlek, Rudas!" mottóval rendeztek remek hangulatú vetélkedőt.

Kedden is számos izgalmas program várja az ünneplő intézmény közösségét. Többek között lesz idegen nyelvi idegenvezetés, a Rudas iskola életét, történetét bemutató kiállítás, emellett bemutatkozik a jubileumra készült évkönyv is. Az előttünk álló hét kínálatából kiemelkedik az iskola gáláműsora, amely csütörtökön este hat órakor kezdődik a Bartók Kamaraszínházban, az előadás után pedig a Campus Étteremben jelentkező fogadáson ünnep a negyedik ikszét köszöntő Rudas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!