Hírek

2013.11.24. 22:14

Rühesség-fertőzések Perkátán

Perkáta – Kedden nyitják meg újra a település oktatási-nevelési intézményeit, a felfedezett rühesség-fertőzések elmúlta után.

Dunaújvárosi Hírlap

Az előző heti néhány háziorvosok által észlelt eset után a helyi védőnő szerdán teljes ellenőrzést tartott a Perkátai ÁMK Szívárvány Óvodában, ahol a gyermekek és dolgozók túlnyomó részénél a rühesség tüneteit fedezte fel. A háziorvosok vizsgálata után Bogó Anikó, a Perkátai ÁMK megbízott igazgatója a fenntartó önkormányzattal egyeztetve szerdán délben elrendelte az óvoda bezárását.

Csütörtökön délben Somogyi Balázs polgármester a Népegészségügyi Intézet munkatársai, az iskola igazgatója, az ÁMK intézményvezetője, illetve az óvoda vezetője, a védőnő, a háziorvosok, a Perkátai Szociális Központ vezetője és a település jegyzőjével együtt a fertőzés visszaszorítása, illetve a betegséggel nem érintettek védelme érdekében döntött az intézmények bezárásáról. Eldöntötték azt is, hogy mindkét intézmény november 26-án, kedden fogadja újra a gyermekeket. Az óvodába kedden a szülői igazolás mellett, védőnői és háziorvosi vizsgálat után léphetnek be a gyermekek, illetve a dolgozók.

Az iskolában az osztályfőnökök készítenek felmérést a gyermekeken elvégzett otthoni intézkedésekről. Az elhúzódó fertőzés miatt középtávú ellenőrzési programot is kialakítottak a vizsgálatok és különleges tisztítási eljárások heti ütemezésével.  Az önkormányzat és intézményei által szervezett, a hét második felére meghirdetett közösségi programokat lemondta, a különböző pályázati rendezvényeket elhalasztotta. A közétkeztetési és a közintézményi tisztasági intézkedések megszigorítása mellett a védekezésben részt vevő személyek és az önkormányzat többszintű tájékoztatást folytat. Egyrészt a szülők felé, akik a vizsgálat után írásbeli tájékoztatást kaptak a szükséges teendőkről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!