Hírek

2016.01.12. 13:11

Saint-Maximin érdemérmét vehette át Somogyi Balázs

Perkáta - A francia partnertelepülés, Saint-Maximin újévi polgármesteri köszöntőjén négytagú delegáció képviselte Perkátát.

Bogó Anikó

A több, mint három évtizede létező, de testvérvárosi szerződés formájában 1991 óta működő Saint-Maximin és Perkáta kapcsolata ebben az évben ünnepli 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból meghívást kapott az újévi polgármesteri köszöntő rendezvényre Perkáta önkormányzata. A községet Somogyi Balázs polgármester vezetésével Szabó Tamás képviselő és felesége, Szabóné Siba Vanda, valamint Szilasy László képviselte.

A delegáció tagjai megtekintették franciaországi tartózkodásuk során a Kő Múzeumot, a Saint-Maximin Város által nemrég vásárolt, hamarosan kulturális központként üzemelő Nelson Mandela Házat, a kereskedelmi zónában tavaly átadott Saint-Maximin Avenue-t, valamint meglátogatták a helyi labdarúgó egyesület újévi rendezvényét. Majd szombaton délután részt vettek az újévi rendezvényen. A polgármesteri köszöntő keretében Gisele Hoffmann első alpolgármester és Serge Macudzinski polgármester értékelték a 2015. évet, illetve ismertették az idei év terveit.

Somogyi Balázs polgármester veszi át az érdemérmet Serge Macudzinski polgármestertől. Fotó: Szilasy László

Az ünnepségen négy „Érdemérem Saint-Maximin Városáért" elismerő díjat adtak át, egyiket Perkáta polgármesterének, Somogyi Balázsnak a testvértelepülési kapcsolatban végzett tevékenységéért. A rendezvény utáni fogadáson a perkátai delegáció kiváló móri magyar borral és pálinkával látta vendégül a több száz fős közönséget.

Vasárnap délelőtt Saint-Maximin önkormányzati képviselőivel közös munkaértekezleten vettek részt a magyar vendégek, ahol az idei évi programokról, a jubileumi év közös rendezvénysorozatának terveiről egyeztettek egymással a partnerek. Az elképzelések közül kiemelkedik a június perkátai családok csoport franciaországi útja, valamint testvértelepülési kapcsolat 25. évfordulója alkalmából Perkátára, az őszre szervezett központi nagyrendezvény. A magyar delegáció tagjai vasárnap Saint-Maximin egyik szomszédos települése, Apremont újévi köszöntő rendezvényére is ellátogatott a hazatérése előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!