Hírek

2015.05.06. 15:08

Saját ajtaját is felgyújtotta a férfi - Többszörös visszaeső lehet

Dunaújváros - A ház közös képviselője saját pénzéből ajánlott fel százezer forintot a nyomravezetőnek.

Pekarek János

Csütörtökön dönt a Fejér Megyei Bíróság arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezi-e a 23 éves N. Jánost, akit május 4-én vettek őrizetbe a rendőrök hivatalosan közveszélyokozás bűntettének alapos gyanúja miatt.

Nem hivatalosan megfogalmazva az alapos gyanút: a férfit többrendbeli gyújtogatással vádolják. Lakóhelyén, a városszerte csak garzonházként ismert Mátyás király út 4-6. számú tízemeletes házban okozott többször, több helyen tüzet. Például saját albérletének ajtaját is felgyújtotta.

A lakás tulajdonosa, Csengeri Bálint mutatja, mit művelt albérlője a garzonházban, sokakat veszélyeztetve
Fotó: Ady Géza

N. János tavaly már bérelt egy lakást a Mátyás király út 4-6. számú épületben, az első emeleten. Csakhogy beköltözése után hirtelen kisebb-nagyobb tüzek törtek ki a házban: felgyulladt a folyosó linóleum padlója, a pincében valaki évek óta felhalmozott bútorokat gyújtott meg.

Minden tüzet épségben megúsztak a ház lakói bár a felzaklató körülményeket, amelyekről mi is írtunk a tűzoltók közbeavatkozása nyomán, fölösleges lenne részletezni: képzelhető...

- A gyanú hamar a furcsa viselkedésű fiatalemberre terelődött - mondja Poszet László, az épület közös képviselője. A bérelt lakásban élő fiatalnak gyorsan felmondott a lakástulajdonos, a lakók fellélegeztek.

Ám idén februárban újra lakás bérelhetett ott N. János. A garzonházban, ezúttal a kilencedik emeleten. Vele együtt a megmagyarázhatatlannak tűnő, ám láthatóan gyújtogatásból eredő tüzek is visszatértek a házba. Felgyulladt a linóleum a lépcsőházban, majd épp az N. és élettársa által bérelt lakás bejárati ajtaja előtt gyulladt fel a lábtörlő, a linóleum, és az ajtó melletti szekrény falán is árulkodó tűznyomok keletkeztek.

- Rendkívül nyugtalanok lettek a lakók: sokan gyanakodtunk, de senki nem tudott bizonyítani semmit! - meséli a közös képviselő.

Aki már annyira megelégelte a folytonos veszélyérzetet, hogy a saját pénzéből százezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek, aki segít lebuktatni a gyújtogatót.

A kishíján felgyulladt lakás tulajdonosa, Csengeri Bálint (balra) mutatja a szerzőnek az égésnyomokat a Mátyás király út 4-6. lépcsőházában

A hirdetményt ki is ragasztotta a lépcsőházban. Úgy alakult azonban, hogy a felajánlott díjból nem kell kifizetni semmit.

- Május 4-én vettük őrizetbe a gyanúsítottat - tudtuk meg Kiss Z. Edward rendőr hadnagytól, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől. - A klasszikus nyomozati módszerekkel, adatgyűjtéssel és tanúkihallgatásokkal jutottunk a nyomára. Többrendbeli közveszélyokozás bűntettével gyanúsítjuk: adataink szerint tavaly szeptemberben és most május 2-án is tüzet okozott a házban. Kezdeményezzük előzetes letartóztatását - mondta a rendőrség szóvivője.

Képünkön a közös képviselő, Poszet László hirdetményével, amin százezer forintot ajánl fel a nyomravezetőnek. Végül a rendőrök derítettek fényt arra, ki volt a gyújtogató

Csengeri Bálint, a 9. emeleti lakás tulajdonosa, aki legutóbbi főbérlője volt N. Jánosnak, még mindig nem tudott napirendre térni a történtek felett.

- Csak azért adtam ki neki a frissen felújított lakást, mert ismertem az apját! Ki gondolt volna arra, hogy azt is felgyújtja, amiben lakik? Még jó, hogy nem történt nagyobb baj az ijedtségnél...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!