Hírek

2017.08.08. 16:30

Pótvizsga: a sikerre hajtanak - Segítenek nekik a felkészülésben

DUNAÚJVÁROS Ha az év végén valamelyik tantárgyból elégtelenre sikerült a zárás, akkor két választása marad a diáknak, vagy évet ismétel, vagy javító vizsgát, közkeletű nevén pótvizsgát tesz.

Balla Tibor

A vizsgára viszont érdemes alaposan felkészülni, különben csak az osztályismétlési opció marad. Ez messze nem a legegyszerűbb feladat, különösen, ha a szülőnek nem áll módjában megfizetni a felkészítő tanár idejét, szaktudását, pláne, ha a gyermek esetleg több tantárgyból is elégtelenre zárta az évet. A Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft. ingyenes lehetőséget biztosított erre.

Gyimesvári Alexandra a pótvizsgára felkészítő tanfolyam projektvezetője elmondta, származástól függetlenül bárki jelentkezhetett a felkészítő tanfolyamokra Dunaújvárosban. Idén huszonhárman jelentkeztek, de kettő kiesett, így jelenleg huszonegy fővel folyik a pótvizsgára felkészítő tanfolyam.

Kurucz Gergely segít Bakó Sándornak a sikeres pótvizsga érdekében Fotó: Ady Géza

A szaktanárok kilenc tárgyból, kémia, fizika, matematika, irodalom, nyelvtan, történelem, angol, német, természetismeret tantárgyakból készítik fel őket a remélhetőleg sikeres pótvizsgára. A tanfolyamok július 17-én kezdődtek, és augusztus 18-ig tartanak. A felkészítésben jelenleg hét szaktanár vesz részt, de még várnak egy újat is, aki majd intenzív órákat tart. Van olyan időszak, amikor minden nap tartanak órát, de van, aki csak két nap, két-három órára jön el, attól függően, hogy hány tantárgyból kell bizonyítania, és ez természetesen függ a tanárok időbeosztásától is.

A diákok számára ezek a tanfolyamok ingyenesek, a DHHF Kft. saját bevételeiből finanszírozza ezeket a célokat, hogy diákokat támogat, tanfolyamokat szervez, ösztönzi őket, támogatja a DÖSE egyesületet. Büszkék is a tanfolyamokra, mert olyan eredményesek, hogy általában egy húszfős csoportból legalább tizenhét, tizennyolcan sikeres pótvizsgát tesznek. Jól mutatja a Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft. működését, hogy a pótvizsgára felkészítő tanfolyam projektvezetője maga is közfoglalkoztatottként dolgozik. Hosszú János a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke céljai között sorolja azt is, hogy őt főállásban tudja foglalkoztatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!