Hírek

2017.01.01. 22:55

Segíteni mindig lehet - Virslit kaptak a hajléktalanok

Dunaújváros - Szilveszter estéjén ismét meleg ételt - stílszerűen virslit - kaptak a hajléktalanok a Segíts az angyalnak! jótékonysági akció keretében.

Balla Tibor

A Hajléktalan Ellátó Centrum ideiglenes és állandó lakói fél hat körül kezdtek el sorakozni a tálalókonyha előtt éthordóikkal. A Segíts az angyalnak! jótékonysági akciónak, és az ötletgazda Bakonyi Ferencnek köszönhetően mindenkinek jutott egy pár forró virsli, amit a Campus étteremben főztek számukra. A kenyér és mustár mellett tea és pár szem alma is járt a szállóban éjszakázó nyolcvan hajléktalannak.

Tóth István átveszi a neki járó adagot szilveszter délutánján
Fotó: Ady Géza

Aupek Tiborné szociális asszisztens nem győzött hálálkodni a segítségért. No, nem csak a mostaniért, ugyanis a Manna étterem is rendszeresen küld részükre adományt. Ugyancsak gyakran számíthatnak a Tesco, a Hankook segítségére. Mint mondta, a Katolikus Karitász minden esztendőben főtt étellel és egy kis műsorral ajándékozza meg a szálló lakóit. Ebben az évben először állt be a segítők sorába a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzata. Mindezek mellett nagyon sok magánadományt kapnak olyanoktól, akik nem kívánják felfedni magukat, de ők az elsődleges segítők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!