Hírek

2013.12.20. 19:10

Segített most is az Angyal: 400 ezer forint gyűlt össze

Dunaújváros – Rekordösszegű adomány gyűlt össze a csütörtökön este befejeződött „Segíts az angyalnak” jótékonysági akción.

Szabó Szabolcs

Fotó: Ady Géza

– Ezúton szeretném megköszönni minden segítőnek, adományozónak, hogy részt vett a tizenötödik alkalommal megrendezett Segíts az angyalnak jótékonysági akción. Bár gazdasági szempontból válságos időket élünk mégis sikerült összegyűjtenünk négyszázezer forintot a hajlék nélkül élő embertársaink megsegítésére. Tizenöt évvel ezelőtt egy hajléktalanná lett ismerősöm – aki régen gyakran bejárt az estnek most is otthon adó Art Café-ba – egy decemberi napon mesélt a hajléktalanok karácsonyáról. Innen jött az ötlet, hogy ünnepek közeledtével kötelességünk rájuk is gondolnunk. Nyilvánvaló, hogy ez a négy napi melegétel, valamint a tartós élelmiszerek és takarók sajnos nem oldhatják meg ezt az össztársadalmi problémát, de gesztus értékkel bír, és bízunk abban, hogy sikerül számukra is egy kis ünnepi hangulatot varázsolnunk e néhány napban – összegezte az akciót Bakonyi Ferenc vállalkozó, a kezdeményezés ötletgazdája, aki hozzátette:

– Jó volt látni, hogy a környező településekről is sokan érkeztek a jótékony csapolásra, sőt még Budapestről is jöttek támogatók. Az idei évben is Horváth Attila, a Campus Étterem vezetője vállalta az ételek elkészítését és kiszállítását a Kandó Kálmán téri hajléktalanszállóra. A napokban egyeztetünk a Papírgyári úton található, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány által működtetet szálló vezetőivel, hogy mire is lenne leginkább szükségük a következő hónapokban, és amiben lehet segítünk nekik is – fogalmazott Bakonyi Ferenc. Csütörtökön este a jótékonysági csapolást Farkas Bertalan, hazánk eddigi egyetlen űrhajósa, valamint Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója is segítette. Az atya lapunknak elmondta, a karácsonyt ős is a hajlék nélkül élőkkel tölti, ezért is érezte kötelességének, hogy személyesen segítsen az angyalnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!