Hírek

2013.10.03. 17:10

Segítik az időseket!

Dunaújváros - Nagy Zoltánné képviselő, idősügyi tanácsnok és az elhunyt önkormányzati képviselő özvegye, Szilasi Sándorné az idősek helyzetét összegezte a világnap alkalmából.

Körmendi Erzsébet

Nagy Zoltánné elmondta: a politika erkölcsi kötelessége gondoskodni az idősekről. A szocialistákkal ellentétben a Fidesz-kormány nemcsak szavakban, hanem tettekben is a nyugdíjasok mellett áll. Megőrizte a nyugdíjak vásárlóértékét, infláció fölötti nyugdíjemelést hajtott végre. Negyven év munka után nyugdíjba mehetnek a nők már több mint 108 ezer édesanya élt a lehetőséggel. Nemcsak összegben, de vásárlóerőben is többet ér a nyugdíj, a megélhetés költségeit pedig rezsicsökkentéssel segíti a kormány. A kistelepüléseken szociális tűzifa program jelenti a megoldást a rászorulók fűtési gondjaira.

Nagy Zoltánné vívmányként említette, hogy az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményeket minősített esetként kezeli az új BTK. Továbbá örvendetes az egészségmegőrző szűrőprogram, 2000 gyógyszer árának csökkentése, és megkezdődött a 80 év felettikről gondoskodó Segítő kezek országos mintaprogram kidolgozása is.

Szilasi Sándorné az előző kormány számos döntését hozta fel példaként arra, hogy a szocialisták létbizonytalanságba taszították az időseket, keservessé tették a megélhetésüket, és ha rajtuk múlott volna, ma vizitdíjat és kórházi napidíjat is fizethetnének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!