Hírek

2016.12.04. 18:05

Segítő szándékkal - Ajándékutalvánnyal teszik szebbé az ünnepet

Dunaújváros - Több mint százhatvan vendége volt a város meghatározó társasági eseményének, a helyi Fidesz szervezet jótékonysági báljának.

Körmendi Erzsébet

Százhatvannál is többen ülték körül a szépen megterített asztalokat pénteken este a Bartók színház aulájában, ahol a Fidesz helyi szervezete rendezte hagyományos jótékonysági bálját immár tizenötödik alkalommal. Köszöntő, műsor, vacsora, tombola, tánc...

Csadi Zoltán egy dallal köszöntötte a jótékonysági bál vendégeit

A Fidesz helyi szervezetének jótékonysági bálját a párt női tagozata indította útjára tizenöt évvel ezelőtt. Báloztak a Pentele Klubházban, a Petőfi iskolában, szerény keretek között, majd évről érve gyarapodott a támogatók, ezáltal a résztvevők száma is, mígnem a rendezvény mostanra a város meghatározó társasági eseményévé vált: a péntek estin például 165-en vettek részt. A fővédnökök, Cserna Gábor helyi elnök, polgármester és dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő mellett a vendégek körében üdvözölték dr. Dorkota Lajost, a MEKH elnökét is.

A Bartók művészeti közül Lapis Erika is egy gyönyörű dallal szórakoztatta a közönséget

- Lassan elmúlik az év, ilyenkor már az ünnepi készülődés szövi át a gondolatainkat. Az adventi várakozás hangulatában először azokra gondolunk, akik a legdrágábbak nekünk. A családtagokra. Ám gondolnunk kell azokra is, akik társaink az úton. Akiknek segítő kezet kell nyújtanunk, hogy szép és meghitt legyen a karácsony, az év legemlékezetesebb ünnepe minden dunaújvárosi családban. Ez a gondolat vezérel bennünket immár tizenöt esztendeje. Megmutatjuk, hogy erős a lelkünk, másoknak is tudunk ebből adni - mondta Cserna Gábor.

Dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, a megye és Dunaújváros díszpolgára, valamint Kovács Judit, a város vagyonkezelő cégének igazgatósági tagja is részt vett a jótékonysági bálon

A bál bevételét a Fidesz körzetfelelőseinek a javaslata alapján osztják fel a szerény anyagi körülmények között élő nagycsaládok, magányos idősek, rászorulók között, akik ajándékutalványt vehetnek majd át még karácsony előtt, ünnepélyes keretek között. Hagyomány már, hogy a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia fiatal tehetségeit is megajándékozza a Fidesz a jótékony program keretében - így lesz ez az idei ünnepségen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!