Hírek

2015.07.20. 17:13

Szépen gyűltek aláírások a dunaújvárosi járdáért

Dunaújváros – Egy kivételével az utca minden lépcsőházát végigjárták az aláírásgyűjtők a járdajavításért.

Pekarek János

Befejeződött az aláírásgyűjtés a Bocskai utcában. Mint megírtuk, egy hete annak érdekében indította el a kezdeményezést Madarász Jenő Bocskai utcai nyugdíjas, hogy a város mihamarabb újítsa fel a járdákat ebben az utcában.

A kezdetekkor kétszáz szignó összegyűjtését tűzte ki célként maga elé Madarász úr. Aki egyébként hetvenhét esztendősen mankóval jár, s már maga is áldozatul esett az utca járdáin tapasztalható gödröknek, kátyúknak, bukkanóknak: elesett, jól beverve a térdét.

Voltak azonban, akik nálánál sokkal rosszabbul jártak! Több csuklótörés, egy hátgerinc-probléma, kartörés jelzik, hogy valóban gond van a környék gyalogjárdáival.

Madarász Jenő nyugdíjasként magára vállalta az aláírásgyűjtés oroszlánrészét. Mint mondta, nem is kellett bemennie a házakba, a legtöbb szignó ott kinn, az utcán, a sokat emlegetett járdákon gyűlt össze.

Ott nem kellett sokat magyarázni senkinek, hogy mi célból és mi okból gyűjti az aláírásokat: látta mindenki, milyen a helyzet.

Madarász Jenő Bocskai utcai otthonában az aláírásokkal. Fotó: Zsedrovits Enikő

Végül segítséget is kapott fiatal, technikumi önkéntesek személyében a szignók gyűjtéséhez. Alighanem a spontán kezdeményezett aláírásgyűjtések között rekordot állítottak fel: egy hét alatt jóval több aláírást szedtek össze, mint amennyit terveztek az akció beindítása idején.

Az egy hét 260 aláírásra volt elég. Hamarosan eljuttatják ezeket a városházára.

Igaz, és ezt Madarász Jenő is jól tudja, az aláírásoknak nincs sok jelentősége: semmire nem kötelezik az önkormányzatot.

Amely önkormányzat, amint azt Nagy Zoltánnétól, a körzet képviselőjétől megtudtuk, amúgy is tisztában van a járdák siralmas állapotával: legalább harminc éve nem volt ugyanis általános felújítás járdaügyekben a városban. Jövőre viszont a Bocskai utca javítását is napirendre veszik, mondta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!