Hírek

2014.08.25. 15:20

Sérülteknek szerveztek tábori programokat

Dunaújváros - A Jószolgálati Otthon Közalapítvány jóvoltából kellemesen, foglalkozásokkal és közösségben telt a nyár sok gyermeknek a városban.

Körmendi Erzsébet

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány nyitottá teszi a napköziotthonos ellátást az értelmi és halmozottan sérült, autista gyermekkorúak részére a nyári időszakra. Az intézménynek ez a szolgáltatása jelentős segítséget jelent a szülőknek, hiszen gyermekük szakemberek gondos figyelme mellett, kellemesen töltheti az időt.

Közös elfoglaltságok, mesék, történetek színesítették a napokat. Fotó: Jószolgálati Otthon

Egy jogszabály rendelkezik arról, hogy a nyári szünet idejére a tankötelezettek is igénybe vehetik a szociális ellátást, ha az iskolájuk nem biztosít napközit a nyári szünetben. Ez alapján ötvenkilenc gyermekkel foglalkoztak a Jószolgálati Otthon napközijében dolgozók, fogadtuk a Móra Ferenc Általános Iskola kiskorú autistáit, a gyermekeket – tábor jelleggel. A résztvevőknek sok közös élményben volt részük, rengeteg alkotás született, mindennapi uszodai pancsolás, kézműveskedés, sport tette emlékezetessé az együtt töltött nyarat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!