Hírek

2013.03.11. 18:51

Sherlock nevében: irány Los Angeles!

Dunaújváros - Japánban már biztos látható lesz a városban forgatott ifjúsági krimi, a Sherlock nevében. A mozit májusban Los Angelesben is vetítik.

Szabó Szabolcs

 

Bernáth Zsolt

- Az utóbbi hónapokban kezdjük megtanulni a nemzetközi filmforgalmazás alaptörvényeit. Szerencsénkre jól sikerült az indulás, hiszen Csehorszában és Németországban is igen jól fogadták a Sherlock nevében-t, így belépőt kaptunk több más nemzetközi filmfesztiválra is. A  németországi Schlingel nemzetközi gyermek- és ifjúsági filmfesztiválon megtapasztaltuk, hogy remek szervezés mellett több ezer gyermek látogat ki egy ilyen filmbörzére és a szakma is élénken figyeli a történéseket. Bizonyára ennek is köszönhető, hogy májusban részt veszünk azon a Los Angeles-i Nemzetközi Családifilm-fesztiválon, amelyre mindössze húsz mozi kapott meghívást - fogalmazott a DH megkeresésére Bernáth Zsolt rendező, akit a film további értékesítési lehetőségeiről is kérdeztünk.


- Az ifjúsági filmek piacán is éles a verseny, de már vannak pozitív visszajelzések. Külön öröm számunkra, hogy Japánba már sikerült eladni a mozit. A film producerével azon leszünk a jövőben is, hogy minél több helyre eljusson a film. Mint említettem, rengeteget tanultunk az utóbbi hónapokban, hiszen ennek a csapatnak az első olyan filmje, amelyet külföldön is megpróbál terjeszteni. Összességében tizenöt fesztivál-meghívás érkezett eddig, reméljük, májusban Los Angelesben is jól fogadják majd a Sherlock-ot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!