Hírek

2013.07.22. 09:33

Shirley Valentine privát forradalma

Dunaújváros – Érezték már úgy, hogy le kellene lépni, mert a négy fal fojtogat és egyébként sem hiányzunk senkinek?

Szabó Szabolcs

Shirley Valentine már évek óta csak a szürke fallal társalog. A fal legalább meghallgatja és néha még válaszol is Az ötvenedik életévéhez közelítő hősnőnk pedig lopakodó skizofréniájával dobja fel már megunt és beletörődött mindennapjait. Férjurával, Joe-val harmonikus viszonyt ápol, gyermekeinek apja rendre ráborítja az este menetrendszerűen érkező sült krumpli – tükörtojás menüt szeretett nejére. Kettőjük kommunikációja itt véget is ér. Shirley Valentine mit tehet mást, elvágyódik, reménykedik és borzasztóan fél attól ami a falon túl, az úgynevezett szabadságban várná őt.

Mrs. Bradshaw-ból egyszercsak Shirley Valentine lesz (Fotó: Vohlmann György)

Vándor Éva Jászai Mari díjas színésznő Willy Russell monodrámájával már számos hazai színpadon nagy sikert aratott és a Petőfi Művészeti Liget szabadtéri színházának közönsége is remekül fogadta pénteken a Cserje Zsuzsa rendezte darabot. Vándor Éva korábban azt nyilatkozta, hogy a Shirley Valentine róla is szól, és bizonyára ennek is köszönhető, hogy hatalmas energiával játszotta végig az előadást a Ligetben. Shirley Valentine egy tipikusnak mondható problémát jár körbe és megoldóképlettel is szolgál. Hősünk egy kalandvágyó barátnő biztatására és meghívására két hétre lelép Görögországba, ahol végre megízleli a napfényt és a tengert, megtalálja egy aprócska románc a helyi Kosztász személyében és rádöbben, hogy élni mégis érdemes! Ám nem némán és szürkén a falakkal beszélgetve, hanem bátran és kockázatosan. Sok toporzékolás után Shirley megharcolja privát forradalmát és találkozik önmagával. A darab tekintélyes önbizalomfröccsel engedi útjára közönségét, és emellett még remek szórakozást is nyújt jelenre igazított szövegvilágával és jól felépített poénjaival. Egy könnyed nyáreste Shirley Valentine-nal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!