Hírek

2016.12.20. 21:30

Sikerekben gazdag év volt

Dunaújváros - A Dunaferr-DUE-Renalpin FC futsalcsapata kiemelkedő eredményeket ért a 2016-os esztendőben, hiszen bajnoki és Magyar Kupa ezüstérmet szerzett a társaság, a most folyó pontvadászat alapszakaszában pedig csak eggyel rosszabb gólkülönbségének köszönhetően áll a harmadik helyen.

Gróf András

A Switelsky Haladás VSE elleni győztes találkozót követően természetesen kiváló hangulatban gyülekeztek az újvárosi együttes vezetői, játékosai és a meghívott vendégek a Campus Étteremben, hogy méltó módon búcsúztassák az elmúlt esztendőt. A Móricz iskola diákjainak műsora tovább fokozta az ünnepi hangulatot. Először Izsák Máté, az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke szólt elismerően a csapat elmúlt évi teljesítményéről.

Zemankó Zoltán, a klub operatív vezetője elégedetten értékelte az esztendőt, majd ő is koccintott a jelenlévőkkel Fotó: Zsedrovits Enikő

Elmondta, hogy az önkormányzat büszke a csapatra, amely egy összefogás által jött létre, ennek tagja a Dunaújvárosi Egyetem, a Renalpin Kft., a Dunaferr valamint az önkormányzat. Biztosította az együttest, hogy az önkormányzat a lehetőségeihez mérten a jövőben továbbra is a csapat mellett áll.

Ezt követően az utánpótlás két tehetséges és jól tanuló fiatalja kapott díjat Budavári Árpádtól. Az U20-as együttes játékosa, Bartha Roland, valamint az U17-esek csapatkapitánya, Németh László vehetett át jutalmat, amivel a pályán mutatott produkció mellet a jó tanulmányi eredményeket és is elismerték. Budavári Árpád kiemelte, hogy keményen dolgoznak azon a Dunaújvárosi Egyetemmel, hogy a város két értéke, a sport és a tanulás minél közelebb kerüljön egymáshoz. Remélve, hogy ezzel még több fiatal dönt úgy, hogy a sport mellett komoly energiát fordítson a tanulásra is.

Az est során a Móricz iskola diákjai adtak műsort, Akáczné Szigethy Adrienn tanárnő vezetésével Fotó: Zsedrovits Enikő

A Dunaferr-DUE-Renalpin FC operatív vezetője, Zemankó Zoltán elégedetten értékelte az elmúlt évet, ugyanakkor nagy reményekkel várja a bajnokság jövő évi folytatását is.

- Kiemelkedő évet tudhatunk magunk mögött, hiszen az első osztályú bajnokságban és a Magyar Kupában is a második helyet sikerült megszereznünk, és jelenleg is a dobogón állunk. Tehát nem lehet semmi okunk panaszra. Nagyon bízom benne, hogy az idei szezon második felében sikerül hasonlóan jól szerepelnünk, mint tettük az idén tavasszal. Meg kell még említeni, hogy nemcsak a felnőttek együttese ért el szép sikereket, hanem az utánpótlás is, amely szemmel láthatóan fejlődik, és hónapról hónapra egyre jobb eredményeket ér el. Remélem, hogy a közeljövőben egyre több tehetséges játékos kerül majd fel a felnőttcsapat keretébe.

Értékelések a hétfői meccs után

A Dunaferr-DUE-Renalpin FC győztes együttesének vezetőedzője, Fehér Zsolt: - Főleg az első félidei teljesítményhez jár a gratuláció a csapatnak. Mindenképpen örülnünk kell ennek a mai eredménynek. Több mint tíz percig 5:4-ezett a Haladás ellenünk, és ebből csak egy gólt kaptunk. Azt gondolom, hogy ez még belefér. A csapatunk egyre jobban kezd összekovácsolódni, ami rendkívül biztató a jövőre nézve.

A vendég Swietelsky Haladás VSE csapatának edzője, Pálmay Tamás:
- Gyengén kezdtük a meccset, mire felocsúdtunk, már 2-0 volt oda. Fáradtnak tűnt a csapatom, aminek az okát nem ismerem. Csak részsikereket tudtunk elkönyvelni. Az 5:4-ben voltak lehetőségeink, de ez csak egy gólt hozott. Összességében teljesen megérdemelt volt a Dunaferr győzelme, csak gratulálni tudok hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!