Hírek

2017.06.15. 18:30

Sikeres a Da-Capo - Az elmúlt tanévet értékelte Kurina Laura, a művészeti iskola igazgatója

DUNAÚJVÁROS A Wesley Da-Capo Alapfokú Művészeti Iskola 18 esztendeje képzi a megfelelő humán beállítottságú gyerekeket táncművészeti, szín- és bábművészeti, képző- és iparművészeti, valamint zeneművészeti ágakon.

Balla Tibor

Mára már sikeres művészetoktatási intézménnyé váltak. Kurina Laura gordonkaművész, az iskola igazgatója sikeresnek ítéli az elmúlt tanévet. Már ősszel, a XVI. Klauzál Kupa Országos Amatőr Táncversenyről is szép helyezésekkel érkeztek haza Budafokról, de ezt is felül tudták múlni márciusban, amikor a VI. Connector Táncfesztiválon, Veszprémben társastáncosaik gyerek korcsoportban egy ezüst és egy bronz minősítést, junior korcsoportban ezüst minősítést kaptak, moderntáncosaik gyerek korcsoportban egy ezüst minősítést és egy II. helyezést valamint junior korcsoportban II. helyezést értek el. Ez persze nem véletlen, remekül inspirálják őket tanáraik, nagyon szeretnek járni az órákra, ahol esztétikus testképzéssel, balett alapokkal tanítja őket Bálint Judit és Szerecz Róbert a modern táncra, és náluk még fellelhető a kihalófélben lévő - bár Dunaújvárosban egykoron szép napokat látott - elegáns, temperamentumos műfaj, a társastánc, Rozman Ildikó kezei alatt. Csak zárójelben és halkan jegyezzük meg, a jövő héten még ide is lehet jelentkezni.

Beke Beáta tanulói is elégedettek lehetnek Fotók: Zsedrovits Enikő

Az igazgató a képző- és iparművészeti ág festészet szakos diákjait emelné ki az elmúlt tanévben végzett munkájuk és elképesztő eredményük alapján. A "Színház az egész világ!" című országos vizuális látvány- és tárgytervező, tárgyalkotó versenyen, amelyet általános és középiskolás fiatalok számára írtak ki, minden esztendőben indít versenyzőt az iskola. A megmérettetés valójában nem csak egyetlen képről szól, sorozatot kell készíteniük, és portfólió készül a munkákról. A döntőben már ott, helyben kell elkészíteni a versenymunkákat. Badacsonytomajban a több mint 200 versenyzőből a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola 3 növendéke vehetett részt az 50 főre szűkített döntőn: Csák Laura, Fábián Edina és Gál Jázmin. Ez utóbbi a II. korcsoportban az I. díjat hozta el A rózsa lány című festményével. Mindhármójuk felkészítő tanára László Sándor Gáborné volt, akinek a kezei között sorra bontakoznak ki a gyerekek, és jelentkeznek művészeti iskolákba. Idei Kitti és Urbán Soma, a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola festészet tanszakon tanuló általános iskolás növendékei otthoni munkáikból létrehozott kiállításán be tudták tölteni alkotásokkal a Pannon Oktatási Központ Magángimnázium auláját. A IV. Krutilla József országos akvarellfestő versenyen, Tiszavasváriban három tanítvány jutott be több száz indulóból a döntőbe. A II. korcsoportban Tumpek Hanna V. helyezést ért el. A III. korcsoportban Gubits Zsófia és Idei Kitti vettek részt. Ebben a korcsoportban Idei Kitti 27 versengő közül úgyszintén a rangos V. helyet szerezte meg.

A Wesley Da-Capo Alapfokú Művészeti Iskolában rendkívül sikeresek a moderntáncszakosok is

Idén már a Beke Beáta vezette gitártanszak létszáma is megnövekedett sok, nagyon ügyes kezdővel. Óriási öröm az iskola vezetése számára, hogy Inna Kolisnychenko zongoraművész szeptembertől visszatér a tanításhoz, ami a zeneművészeti ágnak új, nagy lendületet adhat. Az iskola kézzelfoghatóan jó alapokat ad, példaképpen említhető egykori diákjuk, Deák Dániel, aki ma már a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán tanul gitár tanszakon, de sorolhatnánk azokat az egykori diákokat, akik a zeneművészeti, vagy a képző- és iparművészeti ágon tanultak, majd élethivatásukká választották azt a művészeti ágat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!