Hírek

2015.06.21. 15:00

Sikeres tanév volt az idei Adonyban!

Adony - Ballagással egybekötött, nagyszabású tanévzáró ünnepséget rendeztek szombaton délelőtt a kisvárosban.

Pekarek János

Harmincnégy ballagó nyolcadikos diák búcsúztatásával kezdődött a tanévzáró ünnepség szombaton délelőtt Adonyban, a Szent István Általános Iskola és Művészeti Alapiskolában. A virágokkal, falombokkal, luftballonokkal feldíszített iskolából diáktársaik sorfala között vonultak át a ballagók a közeli művelődési központba, amelynek udvarán felállított színpadon foglalták el helyüket. Az őket búcsúztató beszédek és a nevelőiknek szóló köszönetek után név szerint felsoroltak minden végzőst - s nevüknél egy-egy léggömböt bocsátottak útra.

Az adonyi Szent István Általános Iskola 8/b osztálya ballag el az intézményből szombaton

Orthné Horváth Marianna igazgató ezután értékelte a 2014-15-ös tanévet. Mint mondta, ez sokkal jobban sikerült a tavalyinál: a 265 diákból 23 végzett kitűnő eredménnyel, és csak egyetlen tanulónak kell javító vizsgát tennie augusztusban. A kitűnő eredményt elérő tanulók az ünnepségen, a színpad előtt kapták meg jutalomkönyveiket, ajándékaikat.

Hagyományosan a tanévzárón köszöntik a sportsikereket elérőket, a tanulmányi vetélkedők győzteseit, a jó tanuló, jó sportoló verseny első helyezettjeit.

Itt vehette át gyémántdiplomáját Gáborfi Lajos testnevelő tanár is, aki méltán népszerű alakja a városnak.

Az ünnepet azonban egy tragédia árnyékolta be. Ugyancsak gyémántdiplomás pedagógusa lett az iskolának Kard Lászlóné ő azonban néhány napja tragikus hirtelenséggel elhunyt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!