Hírek

2014.10.12. 16:05

Sikerrel nyitott meg az új vásártér!

Dunaújváros – Indokolt volt, hogy sűrítette járatait az Alba Volán: óriási érdeklődés volt a vásártéren.

Pekarek János

Meghökkentően sokan keresték fel vasárnap reggel hat órától az új vásárteret a Vasmű téren, a cég egykori kerttészetének helyén. Választási nap lévén, a Fidesz és a Jobbik itt is standdal várta a közönséget. A vásártéren egyébként szinte minden kapható volt, ami csak elképzelhető: a ruháktől a gépalkatrészekig, a mosószerektől a sült kolbászig, a cipőktől a fonott kosarakig, és még sok más. A hely kiválasztása és felújítása az első nap tapasztalatai alapján sikeresnek bizonyult. Viszont...

Egy dolog máris látszik: egy zebra nagyon hiányzik az új vásártér kapuja elől. Négy polgárőr ugyan szorgalmasan gondoskodott arról, hogy a gyalogosok biztonságban átjussanak a Papírgyári úton (köszönet a Pannon Polgárőrség tagjainak), de aligha ez a hosszútávú megoldás.

A többi körülmény viszont rendben van. Kulturált és higiénikus a kiszolgáló épület, amelynek tetején napelemek gondoskodnak a környezetbarát energiáról. A mellékhelyiségek tisztasága pedig remélhetően nem csak az első napnak szólt.

Kényelmes és tágas a tér: éppen annyi hely maradt üresen, hogy ha valamely sátoros ünnep alkalmával még ennél is több árus érkezne, akkor se kelljen senkit visszaküldeni. De kihasználatlannak sem lehet mondani a vásárteret. Mi a 955. standig követtük a számozást igaz, egy árus általában öt helyrajzi számnak megfelelő helyet bérelt.

A standok közötti gyalogutak már most majdnem megteltek. Igaz, jó vásár nincs sok vásárló nélkül. Számomra külön öröm volt a gasztronómiai részleg! Sült kolbászból, hurkából, lángosból, hamburgerből, kürtős kalácsból több helyen is vehettek a hozzám hasonló haspókok, és akkor még nem is beszéltünk az olyan ínyencekről, akik a sült kolbász mellé a szomszédos standról vettek eredeti vecsési házi savanyúságot...

Akárhogyan is, az új vásártér a jelek szerint a város új attrakciója lett. Közelebb van a lakónegyedhez (a közelebbi városrészekből, a Belvárosból, a Barátság városrészből, a Béke tér környékéről) sokan gyalog is kisétáltak. Ugyanakkor senkit nem zavar, mégis kellően tágas. A felhozatal egészen kiválónak bizonyult. Reméljük, így is marad!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!