Hírek

2014.05.25. 17:05

Sok gyerek álma vált valóra

Népszerű volt a helyi tűzoltóságon is a gyermeknap alkalmából meghirdetett nyitott laktanyák program, szombaton számos érdeklődő pillanthatott be eme szép hivatás mindennapi életébe.

Gallai Péter

Igen jelentősen megfiatalodott a dunaújvárosi tűzoltó parancsnokság átlagéletkora, hiszen főként gyerekek látogattak el a tűzoltókhoz. Az izgatottan érkező vendégek tulajdonképpen mindent megnézhettek és kipróbálhattak, legyen szó híradós pultról, körletről, vagy a felszerelésről és járművekről.

Sudár Mihály zászlós, szerparancsnok is megerősítette, nagy sikere volt a kezdeményezésnek. – Volt időszak, amikor tulajdonképpen telt ház volt nálunk. A látogatókat mindig megkérdeztük, mi érdekli őket leginkább, de mindenre kíváncsiak voltak.

A nézelődöknek próbariasztást is tartottak, majd az élet úgy hozta, nem sokkal később élesben is megnézhették ugyanezt. Természetesen a legnagyobb sikert a járművek aratták, de a feleszerelést is magukra ölthették a gyerekek, az udvaron pedig menet közben is mód nyílt szirénázni. A gyerekek közül volt, aki tűzoltó jelmezben érkezett, de a három éves Nagy Levente egy rajzot hozott magával ajándékba a példaképeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!