Hírek

2017.06.28. 17:55

A gyerekek még egy táncra is felkérték a szülőket

A tanév befejeztével a településen is elkezdődtek a nyári táborok. Már évek óta az első táboroztatók egyike a Levendula Alapfokú Művészeti Iskola, amely változatos programokkal idén negyven gyereknek adott lehetőséget az élményszerzésre.

L. Mészáros Irma

A hétfőtől péntekig tartó napközis táborban a kézműveskedésé és a néptáncé volt a főszerep. Molnárné Miklán Jolán intézményvezető körbevezet a helyszínen, ahol váltásban három csoportban tevékenykednek gyerekek. Egyik része éppen nemezel Szabó Ágnes oktatóval, a másik papírmasé technikával bohócfejet készít, majd fest Marótiné Szeleczky Mária tanárnővel, a harmadik pedig énekel, szöveget mond és ropja a táncot Czuppon Péter néptánc pedagógussal, mert éppen egy tréfás lakodalmast próbálnak. Szemmel láthatóan mindannyian jókedvűek, aktívak és fáradhatatlanok. Előzőleg agyagoztak Lévai Kati keramikussal. De persze sokféle játék is belefért a napba reggel nyolctól délután négyig: többek között volt lovagi próba, csigafuttatás, futóverseny, de mesét, verset is írtak, énekeltek, zenéltek.

Pénteken délelőtt a Vallum Íjász Egyesület vállalta, hogy megismerteti a gyerekeket az íjászat alapfogásaival. A hét során mindenféle tevékenységért pontot is lehetett gyűjteni. A legjobbak, a legügyesebbek hazavihették az aranygyöngy- és az aranysarkantyú díjat.

S hogy a szülők saját szemükkel is meggyőződjenek, miként teltek a napok, s maguk is részesedjenek az élményből, pénteken a záró délutánra őket is szeretettel fogadták, sőt a gyerekek még egy táncra is felkérték az anyukákat, apukákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!