Hírek

2013.08.05. 22:00

Sokat tett a köz-szolgálatáért Kaszás Istvánné

Nagyvenyim - Az önkormányzat által idén alapított Nagyvenyim Köz-szolgálatáért-díjat Kaszás Istvánné vehette át.

Körmendi Erzsébet

Kaszás Istvánné Éva a Kossuth Lajos Általános Iskola oktató-nevelő munkájának részese volt 30 éven keresztül. A fizika, technika, számítástechnika tantárgyak oktatása mellett az osztályfőnöki teendőket is lelkesen és nagy odafigyeléssel látta el. Kollégáinak példa, hogy elballagott diákjai ma is tartják a kapcsolatot egymással és osztályfőnökükkel, jó hangulatú, vidám találkozókat szerveznek. Közösségi életre nevelést saját példáján keresztül tanította. A község rendezvényeinek rendszeres segítője, látogatója volt.

A nyolcvanas években az akkori diákéletet az úttörő mozgalom fogta össze, melynek csapatvezetőjeként is dolgozott. E mozgalom megítélése változott, de hogy rengeteg munka áll mögötte és sok közösségi élményt adott a gyerekeknekés hogy a gyerekek, az nem vonható kétségbe áll Kaszás Istvánné méltatásában. A kiváló pedagógus a tanítás mellett nagyon fontosnak tartotta a gyerekek közlekedésbiztonsági nevelését, versenyekre készítette fel a nebulókat, vetélkedőket szervezett számukra. Tanítványai tizenöt éven keresztül állandó résztvevői voltak a városi és megyei közlekedésbiztonsági találkozóknak, versenyeknek, tanfolyamoknak.

Kaszás Istvánné az iskolaszék vezetőségének megalakulásától kezdve harcos és segítő tagja volt. Több mint egy évtizeden keresztül nagy odafigyeléssel és örömmel vett részt az iskola közhasznú alapítványának kuratóriumi munkájában. A Pedagógus Szakszervezet nagyvenyimi titkáraként a kollégái érdekeinek védelmét is hivatásának érezte. Nemcsak a szakszervezeti tagok számíthattak a közbenjárására, tanácsaira, hanem minden hozzá forduló diák, szülő, kolléga problémájának megoldását kereste.

Az iskola tantestülete nyugdíjba vonulása után is számít Kaszásné Éva tanárnőre, arra, hogy továbbra is segíti az intézmény rendezvényeinek a lebonyolítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!