Hírek

2017.05.08. 05:48

Hosszú órákig oltották a solti raktártüzet

Hétfőn hajnalban keletkezett tűz egy, az 52-es főút mellett álló, ezer négyzetméteres solti raktárépületben, ahol nagy mennyiségű, kazánfűtésre alkalmas anyagot tároltak.

Gallai Péter

A lángokat jelentős erőkkel csak délutánra tudták elfojtani a tűzoltók. A riasztás után a solti, a dunaújvárosi, valamint a paksi hivatásos tűzoltók kezdték meg az oltási munkálatokat.A rajok légzőkészülékben dolgozva támadták a lángokat, az egységek egy másik, hasonló alapterületű raktárat is védtek a lángok átterjedésétől.

Később a helyszínre riasztották a kalocsai és kiskőrösi hivatásos tűzoltókat, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is. Együttes erővel a reggeli órákra hat vízsugárral, valamint két habágyúval körülhatárolták a lángokat az oltáson dolgozó egységek, még ekkor is huszonöten dolgoztak a helyszínen. Addigra az ezer négyzetméteres raktárépület összeomlott a tűzben, a másik, hasonló méretű raktárat sikerült megmenteniük a tűzoltóknak.

 

 

 

Az oltás során megállapították azt is, hogy a raktárban tárolt égő anyag nem jelent veszélyt a környezetre. További, több órányi megfeszített munka után végül délután három óra után sikerült elfojtani a tüzet, utána még az utómunkálatok zajlottak a helyszínen. Kiderült: az épületben nagy mennyiségű, kazánfűtésre alkalmas anyagot tároltak.

Mivel a szél a füstöt - amit már messziről lehetett látni - a város felé fújta, a katasztrófavédelmi mobil labor Solt több pontján is méréseket végzett, ám egészségre káros koncentrációt sehol sem mutatott ki a levegőben. Az oltás során erőgépeket is bevetettek, a kigyulladt épület összeomlott, egy részét pedig lebontották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!