Hírek

2017.05.31. 17:15

Már készülnek a jubileumi horgászversenyre

DUNAÚJVÁROS Haltelepítés pünkösd alkalmából és jubileumi horgászverseny: javában zajlik az élet a sporthorgászoknál.

Pekarek János

Bár még nem az augusztusi nagy horgászverseny kedvéért telepítették ezeket a pontyokat tegnap a dunaújvárosi kikötő és a szabadstrand öblében, de már készen áll a forgatókönyv a jubileumi horgászverseny megrendezésére is, tudtuk meg Somfai Rezsőtől, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnökétől. Sőt: az egyesület megalakította saját versenyhorgász szakosztályát is, hogy méltón képviselhessék a helyi horgásztársadalmat a versenyeken.

A szerdai haltelepítés során Bajáról hoztak tíz mázsa kétéves, 2-2,5 kilogrammos pontyot. Meglehetősen borsos áron: kilója 750 forintba, plusz 27 százalék áfába kerül. A pontyokkal a horgászoknak szeretnének sikerélményt szerezni pünkösdre.

Az augusztusi versenyre is lesz haltelepítés Fotó: Ady Géza

A minden jel szerint sikeres pünkösdi horgászatok jó felkészülést jelenthetnek az augusztus 12-én, szombaton megrendezendő jubileumi horgászversenyre, amely a dunaújvárosi horgászegyesület idei legnagyobb rendezvényének ígérkezik. A verseny védnökségét Cserna Gábor polgármester vállalta.

A viadal apropóját az adja, hogy ötven éve, 1967-ben rendezték Magyarországon az első horgász-világbajnokságot, éppen Dunaújvárosban.

Az augusztusi emlékverseny finomszerelékes, úszós vetélkedő lesz, egy boton egy horoggal, két kategóriában: ötven évnél fiatalabb, illetve idősebb horgászoknak.

Kísérő rendezvényként konferenciát szerveznek Merre tart a magyar horgászsport? címmel, és lesz egy fotókiállítás is Dunai horgász címmel. A részletes kiírások megtekinthetők a dshe.hu honlapon, illetve a Magyar Horgász júliusi számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!