Hírek

2017.06.15. 17:00

A Spartan Cheerleading Sportegyesület jótékonysági rendezvénye

DUNAÚJVÁROS Jótékonysági rendezvénnyé avanzsált a közelmúltban a Spartan Cheerleading Sportegyesület évzáró gálaműsora.

Balla Tibor

A gála célja a felnőtt versenyző csapatuk támogatása volt, amely a Győrben megrendezett magyar bajnokságon ezüstérmet szerzett, ezzel harmadszorra is kivívta a részvétel lehetőségét a cheerleading Európa-bajnokságon. A megmérettetést június végén Prágában rendezik, ahol egész Európa és több ezer néző előtt képviselik majd Magyarországot és a magyar cheerleading sportot. Merthogy nem árulunk el nagy titkot, a rendezvény sikeres volt, összegyűlt a kiutazáshoz szükséges hatszázezer forint.

A gálán Árgyelán Dominika, a Spartan Cheerleading Sportegyesület elnöke köszöntötte a nézőket, akik kíváncsiak voltak az akrobaták képességeivel mérhető sportolók produkcióira. Izgalmas és látványos programmal készültek, a műsorban az egyesület minden sportolója, a táncos és akrobatikus szakágból, az utánpótlás és felnőtt korosztályból, valamint kezdők és haladók, no és a versenyzők is egyaránt felléptek.

A mini csoport tagjai közül van, aki csak idén szeptemberben kezdte el a sportot, és elsajátította a táncos és akrobatikus alapokat egyaránt, hogy később választhasson, melyik szakágat választja. Láthattunk páros emelést, pomdance stílust (éles mozdulatokat, forgásokat, ugrásokat, egyszerűbb akrobatikákat), groupstunt gyakorlatot (három-négy sportoló „bázis" emel egy sportolót, a flyert), felnőtt női kiscsapatot, bemutatkozott a táncos szakág, azaz a performance cheer, volt show-tánc koreográfia, koedukált kisformáció, Zorics Regina, Tarr Jázmin és Molnár Dóra egyéniben mutatta meg magát, a Spartan Shining Rainbow Ponies díjnyertes koreográfiájával állt színpadra, és fellépett a felnőtt koedukált nagycsapat, a Spartan Warriors is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!