Hírek

2014.09.26. 18:35

A Dunaferr iskola nagyszabású programmal készül a Magyar Diáksport Napjára

A Magyar Diáksport Napján, október 3-án pénteken a Városháza térről indulva 2014 métert kocognak a Dunaferr iskola diákjai, ám ez csak egy része lesz az egész napos eseménynek.

Gallai Péter

A programról sajtótájékoztatón számoltak be tegnap az intézmény vezetői, illetve az önkormányzat képviselői is, ugyanis a város első szóra az esemény mögé állt. Csapó Gábor igazgató azzal kezdte, hogy a Magyar Diáksport Szövetség arra kérte az intézményvezetőket, ezen a napon 120 percen át mozgassák meg a diákokat a maguk módján:

- Nos, ez a mi esetünkben igen különleges, hiszen nagy iskola vagyunk, mintegy ezeregyszáz tanulóval. A Dunaferr iskola Dunaújvárosi Diáksport Egyesület ötlete kapcsán ennyi tanulót nem a épületbe akartuk megmozgatni, hanem Dunaújváros utcáin egy szimbolikus, 2014 méteres kocogást tartanánk, az esemény fővédnöke Cserna Gábor polgármester, s ő is indítja majd fél kilenckor a futókat a Városháza térről. Ám ezzel nem ér véget a nap, megkerestük együttműködő partnereinket, s nem akármilyen programmal érkezik a Magyar Honvédség, itt lesz a Katasztrófavédelem, a rendőrkapitányság, a Vöröskereszt.

Sztankovics László (b), Hingyi László, Csapó Gábor és Zemankó Zoltán a sajtótájékoztatón

Zemankó Zoltán igazgató-helyettes hozzátette, hogy az iskola sportegyesülete küldetésének tekinti, hogy a profi sport mellett minél nagyobb tömegeket szólítson meg.

- Így ez a nap remek alkalom lesz azon tanulók, vagy városlakók számára a mozgásra, akik nem sűrűn húznak futócipőt. Emellett az iskolában az egészséges életmódhoz és a sporthoz kapcsolódó programokat tartunk. A Dunaferr válogatottja a DPASE focistáival játszik, lesz kézilabda és sakk verseny. Tartunk testzsír- és vérnyomás mérést, lúdtalp vizsgálatot. A napot szeretnénk megkoronázni azzal, hogy a párhuzamosan zajló főzőverseny legjobbjait is kiválasztjuk.

Hingyi László, a gazdasági és területfejlesztési bizottság elnöke, valamint Sztankovics László, az oktatási, sport, kulturális és ifjúsági bizottság elnöke egyaránt hangsúlyozta: a város minden ilyen rendezvény mellé örömmel és teljes mellszélességgel odáll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!