Hírek

2017.07.18. 17:10

Ahol apa és fia együtt játszik - Jubilált a Grund Vándorkupa

Az idén tizedik alkalommal megszervezett Grund Vándorkupa gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szólt szombaton Perkátán. Hat csapat jelentkezett a megmérettetésre.

Horváth Dóra

Július 15-én, múlt héten szombaton tartották meg a hagyományos Grund Vándorkupa labdarúgó-bajnokságot Perkátán. A kupa 2017-ben jubilál: tizedik alkalommal rendezték meg a népszerű gyermek- és felnőtt-tornát. Horváth István érdeme az évenkénti nagy sportos buli, aki először a lánya, Mónika kedvéért kezdeményezte a bajnokságot, ez aztán később kinőtte magát települési szintű programmá, amelyet Perkáta Nagyközség Önkormányzata is támogat.

- A világ leggazdagabb embere vagyok, mert látom a gyerekek szemében a csillogást. Apa, fia együtt játszik ezen a focikupán, nagyon jó érzés - nyilatkozott Horváth István. - A Pál utcai fiúknak is volt egy grundja, akkor a perkátaiaknak mért ne legyen? - tette még hozzá, a labdarúgóterület elnevezése kapcsán.

A Grund Vándorkupán részt vevő csapatok. Minden évben népszerű a program

A versenyen hat csapat indult szombaton a kupáért, ebből kettő gyermekekből állt. Ők egymás ellen küzdöttek meg, s a meccsek végén Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere csokoládéval jutalmazta mindkét felet.

A felnőtt-mérkőzések négy csapat között zajlottak le. A meccsek ideje alatt lelkes szurkolók biztatták a pályán küzdő focistákat, s az izgalmasabbnál izgalmasabb helyzetekből a Peru csapat került ki nyertesen, ők vihették haza egy évre a Grund Vándorkupa trófeáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!