Hírek

2014.01.07. 17:10

Sportfejlesztések Mezőfalván

Mezőfalva - Hétmilliós pályázati forrásból korszerűsítik a mezőfalvi sporttelepet és öltözőit. A tavaszi szezont már megszépült környezetben kezdehetik.

Horváth László

Padlófűtéses padozat, a szükséges helyeken új nyílászárók és megújult vizes-blokkok várják majd a szezonkezdésre érkező sportolókat. A történetben külön dicséretes, hogy helyi vállalkozót és helyi dolgozókat lehetett munkához, keresethez juttatni! A felújításról és egy kicsit a jövőről is kérdeztük Cseke Ottót az egyesület elnökét:

- A tavalyi, felújításra nyert pályázat munkálatai láthatóak a sporttelep épületében. A társasági adóhoz tartozó projekthez harmincszázaléknyi önrésszel fogtunk hozzá. Ami még fontos volt: helyi vállalkozót lehetett bevonni, így a településen maradt a munka, és a dolgozóknak járó fizetést is helyi szakemberek vehetik fel. Most a belső terek kapnak elsődlegességet: padlófűtés kerül az öltözők padozatába, valamint a vizesblokkok új burkolatot, szerelvényeket kapnak. A fűtés korszerűsítéséhez beépítenek egy új, energiatakarékos kazánt a meglévő konvektoros megoldás kiváltására. A belső átalakításokat azután követik a külső feladatok. A pálya körüli korlátot az előírásnak megfelelően százhúsz centiméter magasságra emelik és felújítják az utcafronti kerítést is. A játékoskijáróra szintén ráfér a renoválás. Itt új tető van kilátásban.

Deák Károly vállalkozó és két munkatársa Német István és Méninger János a nagy csapat öltözőjének padlófűtését rögzíti

Mint Cseke Ottótól megtudtuk a távlati tervekben két új kút fúrása is szerepel, amelyekkel geotermikus fűtésre állítanák át az épületet. Erről a közeli napokban egyeztetnek Simon Lajossal, a klub többségi tulajdonosával. Már csak azért is, mert a távlati elképzeléseikben több nagyszabású fejlesztésen is szerepel.

- A megnyíló pályázatok függvényében szeretnénk a jelenlegi épületre egy új tetőt, amiben közösségi helyiségeket is kialakítanánk. Az aszfaltos kézilabdapályát csarnokszerű fedéssel és műfűvel látnánk el. Erre különösen nagy szükség lenne, mivel az iskola tornaterme egymagában már nem tudja kiszolgálni a falu sportigényeit. A megvalósulással egyben bevételhez is juthatna az egyesület. Tehát munka és cél bőven van az új esztendőre, s igyekszünk minél többet elérni belőlük! mondta bizakodva az egyesület elnöke.

 

 

 

Címkék#Mezőfalva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!