Hírek

2014.02.23. 21:25

Sportos órák, jó szórakozás Kisapostagon

A nézelődőknek is kellemes szombat délelőtti időtöltés volt a sportnap – amelyen nem a mozgás dominált.

Körmendi Erzsébet

Törjék József képviselő, a Kisapostag SE elnöke tizenegynéhány éve mindig ilyen tájban szervezi meg a sportnapot, hogy tél végén kimozdítsa kicsit a falubelieket. Idén – talán már tavaly is – a férfiak domináltak az eseményen. A fiatalok – Bozó Bence, Simon László, Horváth László és Tompai Kornél – pingpongoztak a kultúrteremben, az épület melletti kocsmában pedig a felnőttek kártyacsatája kezdődött.

– A pirosfogó játékot az akkori kocsmáros hozta ide, nem tétre megy, viszont kiváló időtöltés. A kártyát visszahoztuk a törzshelyére, a kocsmába, mégis ennek van hangulata – magyarázza Törjék József. Hozzáteszi: az egyesület zsíroskenyérrel is kínálja a résztvevőket, hogy minél jobb legyen a hangulat. A kártyapartik szünetében játszanak egy-két sakk játszmát, mások pedig a fiatalok után átmennek a kultúrterembe pingpongozni.

Nevezési díj természetesen egyetlen sportjátéknál sincs – húsz harminc embert megmozgat a program, inkább hangulatos baráti rendezvénynek nevezhetnénk, de mindenki jó érzi magát, a sakk helyi mesterének számító Tonka Mihály ellen elsőként Fekete János ült asztalhoz.

Törjék József szerint: télen ez a falusi sportprogram, utána pedig a sportpálya áll nyitva a fiatalok és a tömegrendezvények előtt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!