Hírek

2016.05.11. 18:05

Az OFA-támogatásnak köszönhetően fennmaradhat Body Fashion

Dunaújváros – Szerdán kezdődött a Parlamentben a 2017. évi költségvetés általános vitája. Kiszámíthatóság és a tervezhetőség.

Körmendi Erzsébet

Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetésének nevezte a 2017-es államháztartási mérleget, amelynek tegnap elkezdődött parlamenti vitáját szeretnék lezárni a tavaszi ülésszak végére. Így ez már a második alkalom lesz, amikor az országgyűlés által elfogadott következő évi költségvetés tételeit időben megismerhetik a különböző szervezetek, és például az önkormányzatok is fel tudnak készülni a jövő évre. Cél a kiszámíthatóság és a tervezhetőség, mondta Galambos Dénes. Hozzátette: a mérlegtervezet konzervatív szemléletű, nullszaldós, amellyel azt szeretnék elérni, hogy biztonságot nyújtson a családoknak, mindenki egy lépést léphessen előre. Ami egyértelműen azt mutatja: Magyarország ma már stabil lábakon áll.

Dr. Galambos Dénes mondta el gondolatait a parlamenti vitára bocsátott állami költségvetésről

- Magyarország ma már stabil lábakon áll, növekszik a gazdaság, visszafizettük az IMF és az Európai Unió hitelét, csökkenő pályára került az államadósság, 2017-ben továbbra is 15 százalék lesz a személyi jövedelemadó kulcsa, amely az egyik legalacsonyabb Európában - mondta dr. Galambos Dénes szerdai sajtótájékoztatóján. A parlamenti vitára bocsátott állami költségvetés további főbb paraméterei között említette, hogy más területeken is folytatódik az adócsökkentés, hiszen jövő év január 1-től 27-ről 5 százalékra csökken a legfontosabb élelmiszerek, tej, baromfi, tojás áfája. A sertéshúsét már idén mérsékelték ugyanilyen mértékben. Szintén adótehercsökkentő, hogy 18 százalékra apasztják az éttermi szolgáltatások, valamint az életünket ma már meghatározó internet-hozzáférés áfakulcsát.

A kormány gazdaságpolitikájának eredményeként eltűnt az infláció, a gyermeket nevelő magyarok a továbbiakban is számíthatnak a családi adókedvezményre, folytatódnak az életpályaprogramok, ennek keretében tovább nő a rendvédelmisek, a pedagógusok, a felsőoktatásban dolgozók fizetése, többletforrások állnak majd rendelkezésre az egészségügyi és szociális területen is. Továbbra is jelentős forrásokat biztosít a költségvetés az otthonteremtési programra, amelynek legfontosabb eleme az új és használt lakás vásárlására is felhasználható családi otthonteremtési kedvezmény, a CSOK. Kulcsot jó példaként emelte ki a képviselő, ahol már elkezdték az építkezésekhez szükséges telkek biztosítását.

Foglalkoztatás terén folytatódik a munkahelyvédelmi akció. Helyi vonatkozásban nagyon jelentős, friss hírként emelte ki az országgyűlési képviselő a Body Fashion Kft.-t: - A többségében női munkaerőt foglalkoztató cég jelenléte fontos a városban, ezért az új tulajdonos tájékoztatott engem, Cserna Gábor polgármestert, Szepesi Attila alpolgármestert és kérték a közbenjárásomat. Ennek eredményeképpen komoly lépéseket tettünk és sikerült kedvező konstrukciót kialakítani az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.-vel (OFA), 60 millió forint támogatást ítélt meg a kft.-nek. Az összeg lehetővé teszi, hogy a továbbfoglalkoztassák a statisztikai állományi létszámot (ami 269 dolgozó megélhetését jelenti), valamint mellettük megmaradt annak a 62 munkavállalónak is az állása, akiket a létszámcsökkentés veszélye fenyegetett. Keressük a további forráslehetőségeket, hogy a vállalt megvalósíthassa fejlesztési elképzeléseit - hangsúlyozta Galambos Dénes.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!