Hírek

2017.03.02. 22:01

Stadionfejlesztés és támogatás a jégkorongozóknak

A stadion félmilliárd forintos fejlesztéséről, a jégkorong támogatásáról is döntött a dunaújvárosi közgyűlés egyebek mellett a tegnap délelőtti rendkívüli ülésén.

Körmendi Erzsébet

A közgyűlés elsőként a dunaújvárosi labdarúgó-sportlétesítmény fejlesztésének második ütemét szolgáló előkészítő döntéseket hozta meg tegnapi, soron kívül összehívott ülésén. Korábban írtunk róla, hogy a stadionfejlesztési program részeként a kormány 900 millió forintot biztosított Dunaújváros önkormányzatának, mégpedig olyan formában, hogy első ütemben 400, amíg másodikban 500 millió forintot áldozhat a helyi létesítményre.

Cserna Gábor polgármester és dr. Sürü Renáta jegyző a közgyűlésen
Fotó: Ady Géza

A kormányhatározat alapján a stadionfejlesztés második ütemére lehívható félmilliárdos forrásból valósulhatnak meg elsőként a fejlesztések, és majd júliusban lehet a további 400 millió forint támogatásra szerződni. A közgyűlés felhatalmazta a polgármestert a fejlesztéssel kapcsolatos döntések meghozatalára, a támogatási szerződés és a hozzá szükséges dokumentumok aláírására.

A Dunaújvárosi Jégkorong Kft. harmincmillió forint kölcsönt kért az önkormányzattól jövő év január 31-ig a működésének a finanszírozására. A közgyűlés támogatta a kölcsönkérelmet.

A testület tavaly decemberben döntött a DV N Zrt. végelszámolásának megszüntetéséről és a társaság működésének folytatásáról. A döntéssel a DV N Zrt. számára ismét lehetővé vált a városfejlesztéssel összefüggő feladatok ellátása. Ilyen lesz a tegnapi határozatban foglaltak szerint például a Modern Városok Program keretében megvalósuló Dunaújvárosi Kézilabda Csarnok fejlesztésével összefüggő előkészítési, bonyolítási és projektmenedzsmenti munkák ellátása is.

Hivatali személygépkocsi vásárlását is megszavazták a képviselők tegnap. Majd zárt ülésen úgy határoztak, hogy eladják a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft.-ben levő üzletrész, valamint megszüntetik a helyi víziközművek üzemeltetése tárgyában a kft.-vel kötött bérleti-üzemeltetési szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!