Hírek

2014.10.02. 17:25

Folytatódik a stadionvilágítás kiépítése

Dunaújváros - Csütörtökön folytatódott a Dunaújváros Stadion világításának a munkálata. Újabb két tartóoszlop került a helyére, most már jöhet a tető - majd október 17-én az első meccs.

Agárdy Csaba

A világító berendezések a világ élvonalát képviselik, amelyeket a Philips cég több, mint egy évtizeden keresztül fejlesztett. A világítás az új nemzetközi előírásoknak megfelelő lesz, így az a HD-s közvetítéseknek is megfelel, legalább ezerkétszáz lux ereje lesz a világításnak, de pontos adatokat a szakemberek csak a mérések után tudnak majd mondani.

A legmegfelelőbb fényviszonyok beállításának érdekében a lámpatestek a pálya sarkainál elhelyezkedő négy oszlopon és a hosszanti lelátók feletti tetők szélén lesznek a stadionban.

A négy tartóoszlop már elkészült, még a tetőre kerülnek reflektorok, majd jöhet a próbaüzem

A munkálatok megfelelő ütemben haladnak, így egyre közelebb kerül a létesítmény ahhoz, hogy próbaként kigyulladjanak a fények.

A tervek szerint a próbaüzem napi másfél-két óra október nyolcadikán kezdődik, és egészen 17-ig tart, amikor a Dunaújvárosi PASE 19 órai kezdettel bajnoki mérkőzésen a Szombathelyi Haladást fogadja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!