Hírek

2014.05.28. 17:21

A Lorántffy végzős diákjai bemutatták igényes ruhakollekciójukat

Dunaújváros - Az igényes fővárosi kifutókon is megállják a helyüket azok a ruhák, amelyeket a Lorántffy divatbemutatóján láthatott a közönség.

Körmendi Erzsébet

A Lorántffy Zsuzsanna Középiskola tizenkét végzős diákja, leendő divat- és stílustervező mutatta be kollekcióját az intézmény divatbemutatóján. Vizsgamunkákat láthatott a családtagokból, barátokból álló közönség, és természetesen kíváncsiak voltak az alsóbb évfolyamosok is arra, hogy mire számíthatnak jövőre, vagy utána, amikor az általuk megálmodott ruhákban vonulnak végig a lányok a kifutón.

Mindenkinek öt ruhát, vagyis három öltözéket kellett megterveznie és megvarrnia, a versenymunkák többségét maguk a vizsgázók készítették el, és mutatták be a szakemberekből álló bizottságnak.

Igényes divatbemutató volt, mert ahogyan az illik egy stílustervezőhöz: a lányoknak kellett meghatározniuk a ruháikat bemutató hölgyek frizuráját és a sminkjét, amelyeket szintén a Lorántffy tanulói készítettek el a bemutatóra.

Marczona Tamás igazgatóhelyettessel együtt, lenyűgözve figyeltük a pazar alkotásokat. Közben arról beszélgetünk, hogy a vizsgázó divattervezők különböző témák közül választhattak. Filmeket idézhettek a ruhakölteményeikkel, rock-gengszter stílusban állíthatták össze a kollekciójukat, de azokat is a kreativitás jellemezte, akiket a természet gyönyörűsége ihlette meg.

Arany Marietta például a Fekete hattyú elnevezést adta igényes portfóliójának. Légiesen könnyű, fekete-fehér ruhái a fiatalok legújabb divatvonalai szerint készültek. Klementisz Éva a fénylő anyagokat választotta, összeállításának elnevezése is erre utal: Fénylő jelen. Horváth Bernadett a Gengszertcsíkos mellett döntött, ami nadrág és szoknya variációkban egyaránt vadító volt. Ami pedig a filmvászon hódításait illeti: Jenei Henrietta az örökzöld Grease ritmusos és lendületes vonalati, bő szoknyáit és szűk nadrágjait vonultatta fel, Farkas Virág pedig elvarázsolta és a mesék színes világába repítette a közönséget Alice Csodaországban elnevezésű remek kollekciójával.

 

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!