Hírek

2016.08.19. 13:45

Szabad az út - megszűnt az útlezárás az Építők útján

Dunaújváros – Iván László önkormányzati képviselő, és Nagy Zsolt, a DVG Zrt. ágazatvezetője 15 órakor, a kordon első elemének elbontásával szabad utat adott a gépjárműforgalomnak az Építők útján.

Körmendi Erzsébet

Ezzel megszűnt a három és fél hónapja tartó útlezárás.

A város egyik legforgalmasabb közlekedési útvonala a Béke téri buszpályaudvarral határos Építők útja, amelyet május 2-án zártak el az útfelújítás első üteme miatt. A megnyitáskor, augusztus 19-én 15 órakor Nagy Zsolt, a DVG Zrt. vállalkozási, műszaki és ingatlankezelési ágazatvezetője elmondta a helyszínen, hogy jelentős közműberuházás előzte meg az útszakasz aszfaltozását, továbbá a munkálatok kiterjedtek az uszoda parkolójára, a szomszédos Görbe utca bevezető szakaszának és a taxis várakozóhelynek a felújítására, valamint a Béke téri pályaudvar buszöble is bazaltbeton burkolatot kapott. A munkák határideje augusztus 31. volt, ám ennél jóval előbb végeztek: a műszaki átadás-átvételi eljárás augusztus 15-én kezdődött, és ma, augusztus 19-én már átadhatják a közlekedőknek az utat, a parkolókat. A buszos forgalmat viszont majd csak hétfőtől, augusztus 22-től engedélyezik.

Iván László, a körzet önkormányzati képviselője köszönetet mondott a DVG vezetőinek, dolgozóinak a munkáért, valamint a lakóknak, közlekedőknek a türelmükért.

Szabad az út mostantól az Építők útján!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!