Hírek

2013.04.16. 17:11

Szabadtéri matematika versenyen remekeltek a széchenyisek

Közel ötórás, szellemi tornával egybekötött túra várt a Medve Szabadtéri Matematikaverseny 1500 fős mezőnyére, amelyben ott voltak a dunaújvárosiak is.

Szabó Szabolcs

A múlt héten szombaton Budapesten, a Gellért-hegyen rendezték meg a Medve Szabadtéri Matematikaversenyt, amelyen a Széchenyi István Gimnázium immáron harmadszor vett részt. A  játékos szabadtéri (!) matematikai csapatversenyen az általános iskolák felső tagozatosai és a középiskolások vettek részt az ország minden tájáról.

Rekordszámú diák képviselte városunkat és egyben a Széchenyi István Gimnáziumot az ország legkalandosabb matematika versenyének első fordulójában, amelyet  a Gellért-hegyen rendeztek

A csapatoknak a Gellért-hegyen található állomásokon kellett megoldani az ott kapott matematikai-logikai feladatokat, majd a beadott válasz helyességétől függően tovább kellett haladniuk egy következő állomásra. Az ötórás agytornával egybekötött túra remek hangulatban zajlott.  A rendezvényen több mint ezerötszáz diák vett részt, a kiírás szerint  négy kategóriában - Medvebocs, Kismedve, Nagymedve és Jegesmedve.

A széchenyisek összesen 17 csapattal indultak, 53 fővel. Az újvárosi gimnázium remek sikert ért el Nagymedve kategóriában, a tizedik évfolyamos diákok közül egy második és három harmadik helyezett csapat került ki. A második helyen végzett csapat tagjai: Jójárt Bence, Duka Szilárd, Juhász Péter. Sőt, a  3., 4., 5. helyet is begyűjtötték a Széchenyi nagymedvéi. Sorrendben: Józsa Norbert, Vitéz Damján, Kardos Milán, Szeitl Ákos, Csothó Mihály, Csothó Marcell, Müller Márta, Rozsnyai Virág, Steigervald Ákos.  A széchenyisek Medve-kalandjáról Gentischerné Dani Zita tájékoztatta a DH-t.

Agytorna egy kis túrával ötvözve

Idén tizenötödik alkalommal jelentkezett az ország egyik legnépszerűbb matematika seregszemléje, a Medve Szabadtéri Matekverseny. Az április 13-ai fővárosi fordulót követően április 27-én a debreceni Nagyerdőben, majd május 11-én Szegeden, az Erzsébet ligetben találkoznak a matekos mackók. A három országos versenyen több ezer általános és középiskolás vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!