Hírek

2015.09.24. 14:48

Spartathlon: Szabó doktor elájult, Korinthoszig jutott (folyamatosan frissítve)

Dunaújváros-Spárta - Dr. Szabó Zoltán belgyógyász, ultrafutó egyetlen dunaújvárosiként vett részt az emberi teljesítőképesség határait feszegető legendás versenyen.

Pekarek János

Szabó doktor, a spártai induló 246,8 kilométeres táv előtt áll

Már Athénban volt szerda esti rövid beszélgetésünk alkalmával dr. Szabó Zoltán, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház belgyógyász főorvosa de ezúttal nem valamely orvosi konzílium részeseként.

Spártába készült!

A mi kiváló doktorunk is rajthoz áll a Sparthatlon elnevezésű szupermaratoni futóversenyen. A start pénteken reggel hat órakor van - a befutó pedig szombaton este hat órakor zárul. Akinek addig sikerül megtennie a hegyen-völgyön át vezető, összesen 246,8 kilométeres utat, az nem kevesebbet állíthat magáról, mint hogy ő egy spártai hős! Erről a díjkiosztón oklevelet is kap. Mert ugyan nagyon pontosan számon tartják, hogy ki hány óra, perc és másodperc alatt teljesítette a távot - de mindenkit, aki a limitidőn belül célba ér, spártai hősként üdvözölnek. Talán nem véletlenül...

A versenyen 398-an indulhatnak. Szigorú feltételekkel. Csak az állhat rajthoz, aki huszonnégy óra alatt lefutott már legalább száznyolcvan kilométert!

Fotó: Spartathlon magyar csapat/facebook

A résztvevők közül tizenhatan magyarok. Mindannyiuk teljesítményét figyelemmel követhetjük az interneten át, a "sparthatlon/magyarcsapat" facebook-oldalon.

Szurkolunk!

A magyarok rajtszámai (élő GPS-es követés: itt, Szabó Zoltán nem visel jeladót, nincs a listán)

117 Lubics Szilvia
118 Vajda Zoltán
119 Veress Béla
189 Bajcsi Sándor
204 Szabó Zoltán dr.
215 Badics Attila
240 Koncz Levente
257 Sipos József
258 Vajda Anita
293 Lajkó Csaba
294 Lőw András
295 Máténé Varju Edit
296 Németh Zoltán
345 Simonyi Balázs
379 Kreidl Csaba
386 Török-Ilyés László
141 Bögi Sándor (Alexander)
250 Nagy Katalin
338 Vojnic Zelic Igor

Elrajtolt a mezőny

Görög idő szerint 7 órakor pontban elrajtolt a mezőny, futóink jó hangulatban, optimistán vágtak neki a távnak. Az idő kellemes, szélcsend van, kicsit felhős az ég, 21,5°C van - írja a magyar csapat facebook-oldalán.

Élő közvetítés a versenyről a Spartathlon hivatalos honlapján

Dr. Szabó Zoltán nem ment tovább

15 óra 16 perckor regisztrálták a korinthoszi állomáson (81 km), de nem folytatta a versenyt - az okokat egyelőre nem tudjuk.

Mentő vitte el

Sajnos, dr. Szabó Zoltán nem indult tovább Korinthoszból, nagyjából féltávtól. Szerkesztőségünknek küldött sms-üzenete szerint elájult: ketten vitték egy frissítő pontra, nem is emlékszik semmire. Brutálisan embertelen volt! – írta. De mindenkinek köszöni a biztatást.

A leggyorsabbak már beérkeztek

23 óra 17 perc kellett a leggyorsabbnak - Florian Reus nyerte az idei Spartathlont, a nőknél az amerikai-magyar állampolgárságú Nagy Katalin nyert, új pályacsúccsal 25 óra 7 perccel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!