Hírek

2014.08.24. 18:05

Újraélesztési világrekord-kísérlet - Még több mint száz óra van hátra

Pénteken éjjel bebizonyosodott: valóban az éjszakák lesznek a legkegyetlenebbek a rekordkísérletben résztvevők számára.

Körmendi Erzsébet

Az újraélesztési csoportos váltó maratoni rekordkísérlete pénteken 8 órakor kezdődött a mozinál. Első éjjel a kórházi intenzív osztály dolgozóinak csoportja vállalta a feladatot, és bizony számukra is embert próbálók voltak a hajnali órák, pedig hivatásukból adódóan gyakorlott éjszakázók. A 200 órás rekordkísérlet augusztus 30-án 16 óráig tart. Szombaton délelőtt a speciális mentőcsoport, a HUNOR vette át a stafétát.

A szervezők három nap elteltével is mosolyogva, kedvesen fogadják az újraélesztési rekordkísérlet résztvevőit a mozi előtti téren, kedves gesztusokkal hálálják meg az együttműködést. Szombaton délelőtt például az ország hivatalos mentőcsoportja, a Hunor tíz tagja jött el Dunaújvárosba dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, főigazgató engedélyével – hivatástudatból.

A Dunaújváros PASE futballistái vasárnap délután teljesítettek szolgálatot a mozi előtti téren (Fotó: Ónodi Zoltán)

A csoportot vezető Ökrös Árpád őrnagy, koordinátor elmondta, hogy hivatásos tűzoltókból, önkéntesekből, mentőtisztekből és kutyás segítőkből álló szervezetük hazai és nemzetközi mentésekre specializálódott, az emberélet számukra mindennél előbbre való. Szerinte hasznos dolog felhívni a figyelmet: mindenkinek érdemes elsajátítania, vagy felelevenítenie újraélesztési tudását.

A BeatKoho két tagja is részt vettek a rekordkísérletben: Joó László rákészült a folytatásra, amikor Parádi Albert lélegeztetett (Fotó: Ónodi Zoltán)

Hol vannak a tűzoltók? – a krétás feliratot a fáradtság szülte szombaton hajnalban a mozi bejárata előtti aszfaltra. Orosz Csaba parancsnok szerint gyakran jönnek a beosztottjai, természetesen engedéllyel, de mindig sajnos ők sem lehetnek a rekordkísérletnél. Viszont folyamatosan váltják egymást a regisztrált csapatok. Szombaton délután például a BeatKOHO-sok érkeztek, a vasárnap hajnali órákat a Triumph dolgozói vállalták fel, vasárnap az ötletgazda kisapostagi polgármester, Nagy Attila csapata volt beírva a regiszterbe, délután pedig a DPASE futballistái álltak helyt a téren.

Hétfő reggel nyolc órakor már a 72. óránál fordul át a számláló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!