Hírek

2014.11.23. 17:30

Szakmai feladatok is voltak a Rudas-hét programjaiban

Mozgalmas egy hét áll a Rudas diákjai mögött. Az iskolahét szakmai versennyel is társult.

Körmendi Erzsébet

A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola szakmai vetélkedője szerdán volt. A nevező 7-8. osztályos tanulók a vállalkozások működésével, az üzleti élettel kapcsolatos ismereteiket mutatták be.

A zsűri részéről Pál Zoltán Attiláné gratulál Baranyai Fanninak (Fotó: Rudas középiskola)

A Rudas-hétbe illeszkedő programon Szemenyei István igazgató biztatta a versenyzőket, hogy minél bátrabban mutassák be ismereteiket. A diákok bemutatták egy működő sikeres vállalkozásról előzetesen készített prezentációjukat, és a manuális feladatot az üzleti életben fontos névválasztást, szlogen, logó, névjegy megtervezését is kreatívan oldották meg. Az irodai gyakorlaton is életkorukat meghazudtoló ügyességgel dolgoztak. Szakmai szókincsüket keresztrejtvény, eszperente nyelv és activity játékkal mérte a középiskola.

Jó hangulatban telt a játékos szakmai délután. Első helyen végzett a Dózsa iskola csapata, a diákokat Csibíné Vajda Tímea készítette fel. Második illetve harmadik helyezett az Arany 4. és 3. csapata lett, Józsáné Barabás Magdolna felkészítése mellett, negyedik és ötödik helyezéssel pedig a petőfisek térhettek haza, tanáruk Kovácsné Oláh Krisztina. A programon dr. Vincze Beatrix az ELTE Pedagógiai Tanszékének docense a Rudas Bázisiskola életpálya támogató mentortanára meghívottként vett részt és gratulált a szervezőknek, versenyzőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!