Szakmák Napján a Rudasban

2016. február 25., 21:05 szerző: Szabó Szabolcs fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Dunaújváros – Szakmák Napja címmel debütált a Rudas középiskola minden ágazatát érintő interaktív tudásbázisbővítő programja.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Illemtantól a drónokig: Hulladékművészet, a XXI. századi tőzsde titkai brókerszemmel, Lego-robot bemutató – csak hogy néhány izgalmas témakört említsünk a Rudas középiskola új, remélhetően hagyományteremtő programjából, amely Szakmák Napja gyűjtőcímmel kínált tanórán kívüli, mégis az adott képzési ág oktatási programjához szervesen kapcsolódó előadásokat az intézmény diákjainak. A Szakmák Napján összesen hat ágazat tanulói több mint húsz szakmai előadáson vehettek részt, mindez kiegészült gyakorlati bemutatókkal, sőt még egy nem mindennapi társasjátékkal is. Mint Orbán Máriától, a Rudas középiskola gyakorlati oktatásvezetőjétől megtudtuk, a diákok örömmel fogadták a rendhagyó programokat, így az intézmény partnerei és támogatói által is segített előadássorozat várhatóan a következő tanévben is jelentkezik majd.

- E héten szerdán először jelentkezett a Szakmák Napja a Rudasban, amely két fő célkitűzéssel szerveződött. Egyrészt, szerettünk volna némi plusz motivációval szolgálni az adott szakterületeken tanuló diákoknak, másrészt a kötelező tanórai anyagon túl plusz információval, tudásanyaggal megismertetni őket - mondta el megkeresésünkre Orbán Mária gyakorlati oktatásvezető, aki számos fontos részletre is kitért:

- Az intézményünket támogató szponzoroknak köszönhetően számos neves előadót sikerült megnyernünk a programhoz, így nagyon sok értékes és hasznos előadás várta a diákjainkat mind a hat ágazat kínálatában. Külön köszönet illeti partnereinket, akik előadásokkal és szakmai támogatással is segítették ezt a több száz diákot megmozgató rendezvényt, amely a terveink szerint a következő években beépül majd az iskola életébe - tette hozzá Orbán Mária.

A hat ágazat sűrű programkínálatából az alábbiakban csak néhány érdekes előadáscímet emelnénk ki:

„Agyhullám alapú figyelemvizsgálat - Katona József interaktív előadása, Viselkedéskultúra - de minek - Görög Ibolya főiskola docens előadása.

A visszajelzések szerint a diákok remekül fogadták a programot, amely remélhetően jövőre is jelentkezik majd.
Szabó Szabolcs

2016. február 25., 21:05 szerző: Szabó Szabolcs fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...