Hírek

2016.10.18. 18:20

Szakmentorok figyelik folyamatosan, hogyan alakul a diákok előmenetele a Dunaújvárosi Egyetemen

Dunaújváros - Sajtótájékoztatót tartottak a Dunaújvárosi Egyetemen kedden. A téma a HASIT projekt és az AVATAR program volt.

Balla Tibor

A felsőoktatási rendszerben komoly gondot jelent a hallgatói lemorzsolódás. Ennek megelőzésére és kezelésére dolgozta ki saját innovációként a HASIT projektet és az AVATAR programot a Dunaújvárosi Egyetem. A projekt már korábban elindult, az AVATAR program pedig szeptember óta éles tesztüzemben fut.

A Dunaújvárosi Egyetem sajtótájékoztatóján dr. András István rektor a HASIT projektet a jógához hasonlította, amikor az első tíz centiméter még gyorsan nyúlik, de utána minden centiért keményen meg kell dolgozni. Mint mondta, a Hallgatói Sikerességet Támogató (HASIT) projekt az első sikerek után újabb szintre lépett, második alkalommal kaptak a struktúraátalakítási programból támogatást.

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes, dr. András István rektor és dr. Szabó Csilla Marianna, a tanárképző központ főigazgatója a sajtótájékoztatón Fotó: Zsedrovits Enikő

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes elmondta, hogy az intézmény szempontjából ez már a harmadik fázis, hiszen mielőtt a támogatást megkapták volna, már önerőből elindították a projektet. Kijelentette, az AVATAR programot bevezették szeptemberben, már folyik az éles tesztelés, amiben a hallgatók és az oktatók is benne vannak. Más felsőoktatási intézményekkel is felvették a kapcsolatot, hogy velük is megismertessék ezt a lehetőséget. Tavasszal négy intézménybe látogatnak majd el.

Dr. Szabó Csilla Marianna, a tanárképző központ főigazgatója hozzátette, a rendszer lehetőséget biztosít arra, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjék a hallgató előmenetelét a belépéstől a diplomáig. Figyelik a hallgatói aktivitást, a sikerességet, a szakmentori órákon való jelenlétet, és a nyelvvizsga felkészülést. Ezekből áll össze egy érzelmi állapot, amit vizuálisan is megjelenítenek hétféleképpen, a haragostól a boldogig. A szakmentor ezt látja, és szükség esetén beavatkozik, segít elkerülni a lemorzsolódást. Kettejük között folyamatos a kapcsolattartás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!