Hírek

2015.12.11. 19:35

A Széchenyi gimnázium végzőseit köszöntötték a sportcsarnokban

Dunaújváros - Pénteken este a Széchenyi István Gimnázium végzőseinek köszöntésével kezdődött a városi szalagtűzők sora. Éljetek boldogul...

Szabó Szabolcs

A szalagotokon megjelenő két évszám közé besűrűsödő évek életetek meghatározó részét képezik, vigyázzatok, hogy lássátok meg benne a szépet, az erőt adót, s tanuljatok a nehézségeiből. Kívánjuk, hogy a mai este felejthetetlen emlékké nemesüljön lelketekben, hogy a szüleitek, tanáraitok, a meghívott vendégeitek érezzék, hogy a mai tánc egy köszönet is - üdvözölték végzős diáktársaikat a tegnap estei szalagavató ünnepségen a Széchenyi István Gimnázium 11. évfolyamos tanulói, akik az intézmény hagyományai szerint feltűzték a szalagot a tanév végén az iskolájuktól búcsúzó diáktársaikra.

A Széchenyi idei szalagavató ünnepségén négy tizenkettedikes osztály összesen 126 diákját köszöntötték.

A hagyományoknak megfelelően a helyi sportcsarnokban rendezett ünnepségen látványos műsor is várta a szülőket, rokonokat, barátokat, vendégeket, akik vastapssal üdvözölték a nagy próbatétel, az érettségi előtt álló, a felnőtt életre készülő végzős osztályokba járókat, akik látványos és a könnyed humort sem mellőző táncos produkciókat mutattak be.

A Széchenyi István Gimnázium részéről, az intézmény igazgatóhelyettese dr. Gentischerné Dani Zita szólt a végzős diákokhoz és a szüleikhez: „Kedves szalagtűzésre váró tizenkettedikesek! Bizonyára fellélegeztek, ha azzal kezdem, nem fogom feleleveníteni az előbb említett nyolc illetve négy év történéseit, hisz nem is ez az emlékezés, a számadás ideje. Csak annyit kérek, tekintsetek osztálytársaitokra, tanáraitokra, akikkel még négy-öt hónapot töltötök el együtt a Széchenyiben, vigyázzatok, hogy szép emlékeket őrizzenek meg rólatok. Tisztelettel és jó szívvel gondoljatok szüleitekre, tanáraitokra, akik segítettek nektek megkülönböztetni a jót a rossztól, a szépet a csúftól, a helyest a helytelentől, az értékest a veszendőtől. Szeretettel és megbecsüléssel gondoljatok szüleitekre, családotokra, tanáraitokra és diáktársaitokra, akik biztonságot nyújtottak számotokra a legnehezebb időkben is és ezután is számíthattok rájuk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!