Hírek

2015.12.18. 19:59

Szalagtűző, szép pillanatok

Dunaújváros - A kereskedelmi iskola folytatta a szalagavatók sorát Dunaújvárosban.

Körmendi Erzsébet

A pénteki rendezvényen tíz végzős osztályt ünnepeltek a sportcsarnokban. Zsúfolásig megtelt a város sportcsarnoka vendégekkel, családtagokkal, rokonokkal, barátokkal a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tegnapi szalagavató ünnepségén. Jelentős számú, összesen tíz végzős osztály tanulóit köszöntötték ezen a jeles eseményen. Minden osztály külön figyelmet kapott, önállóan vonult ki a szalagtűzésre, és egy-egy ilyen ünnepi ceremónia között pedig műsorszámok szórakoztatták a vendégeket.

A kereskedelmis szalagtűzések között keringők, tánc- és tornabemutató, valamint egy amatőr zenekar lépett fel. Magyar András igazgató köszöntötte a végzősöket:

- Mától tiétek ez a szalag. Nem is gondolnátok, hogy ez milyen sok mindent jelképez. Ti vagytok az avatandók, vizsgát tenni készülők. A szalagot viselni megtiszteltetés és bátorság is: hamarosan ismeretlen utakra léptek nagy reményekkel. A szalagot életetek azon szakaszán viselitek, amikor fontos dolgok dőlnek el. Most ti vagytok a főszereplők. A szalag egy szép emlék, egy tárgy, egy jelkép. De a szeretet, a barátság, a hűség, a tisztelet az igazi összekötő kapocs, és a közös pont: az iskola, ahol mindezek megszülethetnek. Szeressétek ezt az iskolát minden hibájával együtt, mert legszebb éveiteknek hű tanúja marad mindig és őrzi legféltettebb titkaitokat is. A család mellett az iskola a második otthonotok kiváló tanárokkal, és rendezvényekkel, amelyek rólatok, hozzátok szólnak.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!