Hírek

2013.12.05. 17:50

Számítógépes ismeretekből jeles

Dunaújváros - Informatikai ismereteikről adtak számot a térség nyolcadikos diákjai a Bánkiban tegnap délután. Színvonalas vetélkedő, szoros eredmények.

Körmendi Erzsébet

Évekre visszanyúló hagyomány, hogy a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola informatikai versenyre invitálja a nyolcadikosokat.

Az idei próbatétel csütörtök délután volt, amelyre harminckét tanuló nevezett be, öt intézményből. A szervezők örvendtek a szép létszámnak. Korábban a felvételi eljárásnál előnyt jelentett a versenygyőzelem, ezért jelentkezett, aki tehette. A jelenlegi felvételi eljárásnál azonban az ilyen típusú eredményeket nem veszik figyelembe. Ettől függetlenül a nyolcadikosok és tanáraik szántak időt és energiát a felkészülésre – ami valahol bánkis informatikai verseny rangját is jelzi.

Rajzoltak és szöveget szerkesztettek a diákok. Elöl Csúri Adél, Tóth Lili és Garda Eszter dolgozik. Fotó: Ónodi Zoltán

Adonyból, Rácalmásról, valamint Dunaújvárosból a Dózsa, a Szilágyi, a Gárdonyi iskolából érkeztek tanulók a Bánkiba, hogy elméleti és gyakorlati feladatok megoldásával bizonyítsák tudásukat. Elméletben főleg szövegszerkesztési feladatokat kaptak a diákok, de az informatika más területeiről is voltak kérdések, a számítógépeknél pedig rajzolás, szövegszerkesztés volt a teendőjük.

A színvonalas versenyben szoros eredmények születtek.

Egyéniben Ancsa Róbert, a Dózsa György Általános Iskola Szilágyi Erzsébet Általános Iskola Egységének diákja győzött. Felkészítő tanára Piszmanné Szántai Judit. Második lett Varga Martin, a Dózsa György Általános Iskolából, harmadik helyezett Győrffi Balázs, aki szintén a Dózsa tanulója. Mindkettőjüket Juhászné Fejes Ildikó készítette fel.

Csapatversenyben a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolai Egység nyert. Második lett a Dózsa iskola csoportja. A dobogó harmadik helyezettjeként a rácalmási Jankovich Miklós Általános iskola csapatának tagjai térhettek haza. Felkészítő tanáruk Vargáné Moldován Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!