Hírek

2013.11.27. 16:10

A kormányzópárt a polgárok érdekeit képviseli

Dunaújváros – Cserna Gábor a Fidesz helyi szervezetének elnökeként reagált az ellenzék, elsősorban az Együtt-PM politikusai mondtak el a keddi sajtótájékoztatójukon.

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor elítéli az ellenzéki pártok, politikusok programjait (Fotó: Ónodi Zoltán)

- Mi is voltunk fiatalok, hülyeségeket is beszéltünk, ám amiket Szabó Zsolt, az Együtt-PM helyi politikusa mond, az ellentétes mindazzal, amit egykor a Rudasban tanítottam neki a demokráciáról - mondta Cserna Gábor, majd bírálta a Scheiring Gábor által propagált többkulcsos adórendszert. Érveket, sikereket sorakoztatott fel a kormányzópárt gazdaságpolitikája mellett: kimutatásokkal tudja bizonyítani, jobban jártak az egy, két és több gyermekesek, és az egyedülállók is a rezsicsökkentéssel, a családi adókedvezménnyel, a devizahiteles csomaggal, a pedagógus kollégái közül pedig többen elmondták neki, vastagabb a boríték a béremeléssel és az adókedvezménnyel. Ezzel szemben Bajnai Gordon nyíltan vállalja az újabb fájni fog programot. Európai szinten egyértelműen nálunk a legalacsonyabb az adókulcs az ellenzék e helyett 40 százalékos mértéket akar bevezetni és eltörölni a családi adókedvezményt.

Cserna mélységesen elítéli e törekvéseket. Szerinte az ellenzéki irányvonalak a spekulatív pénzügyi körök és a bankárok érdekeit képviselik, nem a polgárokét, ahogyan azt a kormányzó párt teszi.

- Szabó Zsolt jobban tenné, ha helyi programokat alakítana ki, mert vannak itt is támogatandó fejlesztések. Szívesen vennénk, ha ezekben együttműködne velünk - mondta Fidesz-elnök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!