Hírek

2017.03.23. 20:40

Száznegyvenen öltögettek a nagyvenyimi közös varráson

Nagyvenyim - A Főnix foltvarró csoport közös varrásán száznegyvenen öltögettek a Kossuth iskola tornatermében. Kellemes szombat délelőtti program volt a hölgyeknek.

Horváth László

Március 18-án, szombaton délelőtt egy tűt sem lehetett leejteni a nagyvenyimi általános iskola tornatermében, ahol a nagyvenyimi foltvarrók vendégei jöttek össze egy jó kis közös varrásra. A helyi klub hívására tizenöt csapat foglalt asztalt, közel másfél száz létszámmal.

 

- A foltvarró ember csak jó ember lehet, mert valami régiből, halódóból újat hoz létre - köszöntötte megnyitó beszédében Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere a résztvevőket. Ezernyi szín és forma világa varázsolja el a szemlélőt, mikor a szorgos kezek nyomán létrejönnek a szebbnél szebb alkotások. Ehhez kíván mindenkinek kellemes időtöltést.

Kiss Imréné Kulcsról, Tóth Mátyásné Rácalmásról mindig egy csapatként érkezik a közös varrásokra Fotó: Horváth László

A folytatásban Csécs-Somorácz Zsófi, a nagyvenyimi Főnix Foltvarró Csoport vezetője kívánt jó munkát a közös feladathoz és természetesen az ilyenkor szokásos ismerkedéshez, tapasztalatcseréhez. Ottjártunkkor a helyi szervezet elnökét kértük a rendezvény rövid bemutatására.

- Az újjáalakult csoportunkban két éve varrogatunk együtt, így másodszorra rendeztük a közös találkozásunkat. A csoport hatfős létszámmal dolgozik, és mellette nyolc támogatóval is rendelkezünk - ismertette a csoport történetét a klubvezető. Majd folytatta

A nagyvenyimi csoport tagja Fister Adrien tyúkocska figurával készült a közelgő húsvéti ünnepekre Fotó: Horváth László

- Mindegyikőnket érdekelte a varrás. Szerettünk volna új dolgokat alkotni. A ragyogó színek, anyagok szinte kiabálnak, hogy valamit kezdjünk velük. A társaság rövid, kétéves fennállása óta elég sok munkát elkészített, melyet már több hazai és vendégkiállításon, börzén megszemlélhettek az érdeklődők. A mostani rendezvény is egy ilyen alkalom. Nagy örömünkre sok "foltos" csapat megtisztelt bennünket a jelenlétükkel. Még Mohácsról is érkezett csapat hozzánk - hallhattuk a csoport vezetőjétől.

A nagyvenyimi Főnix Foltvarró Csoport két éve öltöget nagy lelkesedéssel. Balra Csécs-Somorácz Zsófi klubvezető és Vargáné Kaiser Katalin polgármester, aki mindig szívesen jön a foltosok rendezvényeire

A foltos találkozók általában nemcsak a közös varrás élményéről szólnak, hanem annál sokkal többről, a barátságról, a szakmai ismeretszerzésről, a nagy beszélgetésekről, és természetesen egy remek buli is, ahol szinte mindenki ismeri egymást. Biztosra vehetjük, mindenki jól érezte magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!